JOŠ NIŽE CIJENE

U Zagreb stižu novi taksiji: Licence dobili Pavo Zubak i Eko prijevoz, Cammeo uputio oproštajno pismo Radio Taxiju

Oryx grupa i Eko prijevoz zadovoljili sve uvijete za dobivanje taksi dozvola, Cammeo i TRCZ ispali iz utrke
 Jure Mišković/CROPIX

Oryx grupa Pave Zubaka i Eko prijevoz supružnika Marijanović ispunili su uvjete za dobivanje koncesije taksi usluga na području grada Zagreba, rezultat je sada završene koncesije. Osim njih pravo na koncesiju je dobilo i nekoliko privatnih osoba, za koje se pretpostavlja kako će se pridružiti Udruženju Radio Taxi. Najveći gubitnici su Tehničko-remontni centar Zagreb i Taksi Cammeo, koji su zbog nepotpune dokumentacije morali biti diskvalificirani.

Taksi Cammeo Koste Minovskog i Tehničko-remontni centar Zagreb Ivana Pehara ispali su iz utrke za dobivanje preostalih 175 taksi dozvola zbog toga što je njihova dokumentacija bila nepotpuna - nedostajali su im vozači i uređena taksi vozila.

Dva nova imena na taksi tržištu - Oryx grupa Pave Zubaka i Eko prijevoz supružnika Marijanović ispunili su sve uvjete te će do kraja tjedna biti poznato koliko će točno dozvola dobiti.

Podsjetimo, Zubak je s tri tvrtke zatražio 150, a Marijanovići 50 dozvola. Uz njih, još je 34 privatnih osoba zadovoljilo uvjete za obavljanje taksi prijevoza u Zagrebu, od kojih će se većina pridružiti Udruženju Radio Taxi .

Obje tvrtke, Oryx i Eko prijevoz na zagrebačko tržište ulaze s istim cijenama. Za start će naplaćivati 14, a svaki prijeđeni kilometar 5.80 kuna. Čekanje na korisnika do 60 minuta iznosit će 40 kuna, a cijena noćne bit će jednaka dnevnoj vožnji. Zagrepčanima će samo ostati odluka žele li se voziti hibridnim Toyota Priusima Eko prijevoza ili luksuznim VW Passatima Oryx grupe. Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet otkrio nam je kako će Passati, uz dodatnu opremu vozila s pet do sedam sjedala imati i 5 posto voznog parka prilagođenog osobama s invaliditetom.

Bezer nam je rekao kako će se sljedećih tjedan dana obavljati tehnički pregled vozila i provjera zaposlenika te će novi taksisti na zagrebačkim ulicama početi voziti kroz 30 dana.

- Nakon prve kontrole utvrdit ćemo koliko će tko dobiti dozvola, planiramo dodjeliti 175, eventualno 180 novih dozvola - kaže Bezer.

Tako će s početkom listopada taksi utakmica za preostale dozvole biti završena, a na zagrebačkim ulicama vozit će četiri taksi prijevoznika - Radio Taxi, Cammeo, Oryx i Eko prijevoz.

Odmah nakon rezultata za koncesiju javnosti se ' Oproštajnim pismom za Udrugu Radio Taksi Zagreb' obratila tvrtka Taxi Cammeo. U pismu navode kako su već odustali od 80 dodatnih vozila jer su prepoznali potencijal u drugim gradovima Hrvatske. U pismu se također navodi kako su Zagrepčani prepoznali kvalitetu Taxi Cammea unatoč neprofesionalnim pokušajima Radio Taksija Zagreb da im se našteti.

- Taxi Cammeo je ponudio kvalitetnu i besprijekornu uslugu, svojim inovacijama natjerao je konkurenciju da razmišlja o svakom svom sljedećem potezu. Iako su ovi zadnji trzaji Udruženja Radio Taksi Zagreba, napominjemo kako je Taxi Cammeo dolaskom u svaki grad pokrenuo val noviteta unutar taksi tržišta, te mnogim drugim djelatnostima otvorio novu perspektivu poslovanja. Rijeka, Osijek i Zagreb su se pokazali kao dobar slijed odabira za poslovanje, i tu nećemo stati jer pripremamo inovacije i za druge gradove. Ovo oproštajno pismo upućeno Udruženju Radio Taksi Zagreba je pohvala zahtjevnom tržištu koje se pokazalo u Zagrebu. I zato svima hvala. Taxi Cammeo ne odustaje od svoje poslovne vizije i dalje će držati na kvaliteti usluge i voditi brigu o dostojanstvu svojih radnika - stoji u oproštajnom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:37