NOVI PODACI

U Zagrebu 63 nova slučaja: Virus ušao u tri vrtića i dvije osnovne škole, dva razreda u izolaciji

35 zaraženih su kontakti, 14 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, tri su uvezena slučaja iz BiH, a tri su povezana sa svadbama
 Vojko Basic/Cropix

U Zagrebu su u protekla 24 sata potvrđena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je pozitivno i dvoje školske djece, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je da su od 63 novozaražene osobe, njih 35 kontakti prethodno pozitivnih osoba, 14 ih ima negativne epidemiološke anamneze, za pet osoba se sumnja na moguću izloženost na godišnjem odmoru, tri su "uvoz" iz BiH, tri slučaja su moguća izloženost na svadbama te su u tijeku tri epidemiološke obrade.

Šikić je izvijestila i da su u dvije osnovne škole zabilježeno da su se dva učenika zarazila koronavirusom, što je posljedica obiteljskih kontakata. Ta dva razreda stavljena su u samoizolaciju zajedno sa nastavnicima.

Također, u tri dječja vrtića zabilježene su osobe zaražene koronavirusom - u dva vrtića odgajateljice, a u jednom vrtiću jedno dijete koje je kontakt prethodno oboljele osobe. Sve tri grupe stavljene su u samoizolaciju.

Zaražena odgojiteljica karlovačkog vrtića, djeca i zaposlenici izvedeni iz vrtića

Jednoj odgojiteljici karlovačkog dječjeg vrtića Novi Centar potvrđena je u četvrtak Covid infekcija, zbog čega su djeca i zaposlenici izvedeni iz vrtića, a prostor će se dezinficirati, izvijestio je Gradski stožer Civilne zaštite Karlovca.

Stožer poručuje roditeljima djece da epidemiološka obrada traje.

Ističe kako od roditelja djece koji pohađaju vrtić, očekuju strpljenje, a sve potrebne informacije dobit će od epidemiologa i uprave vrtića.

Javnost će o svim daljnjim aktivnostima biti pravovremeno obaviještena, priopćio je karlovački Gradski stožer CZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:19