SKRAĆENI RAD

U Zagrebu cijepljenje moguće samo na jednoj lokaciji, gužvi nema: ‘Ma, nekad se za crni kruh duže čekalo...‘

Prvo se stvorio poduži red, ali se za 50 minuta prostor ispred paviljona 6 u potpunosti ispraznio
Cijepljenje na Velesajmu
 Lana Ribarić

Na Zagrebačkom Velesajmu već se u 15 sati, kada je počelo današnje cijepljenje, stvorio poduži red, no za 50-ak minuta zahvaljujući dobroj organizaciji, prostor ispred paviljona 6 u potpunosti se ispraznio.

Od danas naime pa sve do 15. kolovoza radno vrijeme Velesajma, trenutno jedinog punkta za cijepljenje u Zagrebu, je skraćeno. Odluka je to ministra Vilija Beroša da unatoč tome što smo usred nacionalne kampanje "Cijepi se, misli na druge" u Zagrebu radi samo jedno mjesto za cijepljenje i to skraćeno.

image
Cijepljenje na Velesajmu
Lana Ribarić

Prvog dana barem ispostavilo se da je odluka dobra jer iako interesa ima gužve u polupraznom Zagrebu ipak nisu nastajale.

- Strpljenja malo. Samo je potrebno strpljenja. Ne postoji tu problem. Nekada se na crni kruh duže čekalo, nego sada na cijepljenje. Da su htjeli, ljudi su se mogli i prije cijepiti – kaže Dražen Ćurić.

Sljedećih dvanaest dana građani će se moći cijepiti isključivo na Velesajmu i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati, no većini građana skraćeno radno vrijeme ne smeta.

image
Cijepljenje na Velesajmu
Lana Ribarić

- Ne smetaju mi ni gužva niti skraćeno radno vrijeme. Sve funkcionira kako treba. Samo bi trebalo biti dva reda; jedan za naručene i jedan za nenaručene – smatra Barbara.

Na Velesajmu se od ponedjeljka do četvrtka cijepi cjepivima Janssen i Pfizer, a u petak je, osim navedenih cjepiva, na rasporedu i Moderna.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:02