U Zagrebu ima 15 vrhunskih restorana

Okrugljak, Boban, Cantinetta, Dubravkin put i Lenuci neki su od 100 vodećih hrvatskih restorana proglašenih danas na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Dana gastronomije i turizma.



U knjizi “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti” autorica Karin Mimica-Ignatoski opisuje zagrebačku gastronomsku ponudu kao raznoliku, a ističe da se u hrvatskoj metropoli mogu probati sve hrvatske, ali i brojne strane kuhinje.



“Među ekskluzivne objekte u kojima se mogu probati vrhunski specijaliteti svih naših krajeva spadaju restoran Paviljon, riblji restoran Babilon, restoran zagorskih i podravskih specijaliteta Okrugljak, restoran hotela The Westin, restorani Baltazar i Sorisso”, navodi Mimica-Ignatoski u svojoj knjizi.



Od zagrebačkih restorana također izdvaja restoran Lenuci kao primjer vrhunske egzotične kuhinje, restorane Dva goluba i Stari fijaker 900 u kojima hvali zagorske specijalitete, a ističe i restoran Mirna u Samoboru koji gostima nudi istarsku kuhinju.



Titulu vodećih restorana pojedini su laureati ponijeli već jedanaestu godinu zaredom, koliko traje izbor, a ove je godine 100 najboljih izdvojeno iz konkurencije od 2400 samostalnih i hotelskih restorana diljem Hrvatske.



Kako se uz svako jelo preporučuje i dobra kapljica, enolog ing. Ivan Sokolić u knjizi je preporučio sorte grožđa koje su idealne za svaku pojedinu regiju Hrvatske.

M. Roščić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:34