STRANCI U SIGETU

U Zagrebu otvoren covid punkt za turiste, do 12 sati testirano 50 osoba, evo koliko je bilo pozitivnih

Strani državljani test plaćaju 75 kuna, a za domaće je test besplatan, osim ako je za osobne potrebe. Tada je cijena 41 kunu
Prvod dana ispred Doma zdravlja u Sigetu nije bilo većih gužvi
 Lana Ribarić

Ispred Doma zdravlja u Sigetu otvorena je turistička COVID-19 ambulanta gdje turisti, ali i hrvatski državljani, mogu obaviti brzo antigensko testiranje na COVID. Na testiranje se može doći bez najave, a rezultati testa gotovi su istog dana.

- Na rezultate smo čekali 2 sata. Mislim da se još nisu uhodali budući da je danas prvi dan testiranja u ovoj ambulanti, potrebno je ipak malo strpljenja- rekao nam je jedan građana koji je stajao u redu.

Većini ljudi koji su jutros došli na testiranje treba potvrda da su negativni na koronavirus kako bi mogli prijeći granicu i otići u susjedne BIH i Sloveniju ili pak Njemačku.

image
Prvod dana ispred Doma zdravlja u Sigetu nije bilo većih gužvi
Lana Ribarić

- Nakon Hrvatske želimo posjetiti Bosnu i Hercegovinu, a za to nam treba potvrda da smo negativni na koronavirus - reklo nam je dvoje talijanskih turista.

Osim za prelazak granice, negativan test potreban je i za odlazak u bolnicu pa smo u redu za testiranje zatekli i Zagrepčanku kojoj potvrda treba za skori odlazak na operaciju.

- Moram za deset dana u bolnicu na operaciju. Sada sam obavila anesteziologa i treba mi još samo ova potvrda. Sada sam se došla samo raspitati, a testiranje ću obaviti dva dana prije operacije jer potvrda ne smije biti starija od 48 sati - rekla nam je Zagrepčanka.

Od turista iz Bugarske i Italije doznajemo da su za otvaranje ove ambulante saznali preko interneta, a neki Zagrepčani kažu da je otvaranje COVID -19 ambulante u Sigetu bilo najavljeno prije tjedan dana na televiziji.

image
Lana Ribarić

Gradski ured za zdravstvo obavijestio nas je o cijeni postupka.

- Cijena brzog antigensko testiranja je 75 kn za turiste. Za naše sugrađane koji imaju indikaciju liječnika postupak testiranja je besplatan, dok je cijena testiranja za osobne potrebe građana 41.30 kn – kažu iz Gradskog ureda za zdravstvo.

U Domu zdravlja – centar, turistička ambulanta radi od danas pa do opoziva od 8 do 16 sati radnim danom, blagdanom i vikendom, a građani Zagreba se mogu testirati radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati.

Saznajemo da se je prvog dana rada ambulante do 12 sati testiralo pedeset osoba.

Sveukupno je do 12 sati testirano 50 osoba, od kojih je jedna osoba bila pozitivna na test. Radi se o građaninu Zagreba. Turisti koji su došli na testiranje bili su austrijski, njemački, talijanski, slovenski i bugarski građani i oni su negativni na koronavirus – doznajemo iz Gradskog ureda za zdravstvo.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:17