PRIPREMITE SE

U Zagrebu vas u iduća dva dana čekaju velike gužve, policija objavila karte zaobilaznih pravaca

Uspostavit će se privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa

Karta centra Zagreba s dijelovima u kojima se očekuje gužva

 Puz/

Zagreb će u utorak biti domaćin prvog parlamentarnog summita Krimske platforme, najvećeg međunarodnog događaja u povijesti Sabora. U Zagreb stižu 42 delegacije iz 34 države, a upravo zbog toga građani mogu već u ponedjeljak očekivati gužve u prometu zbog posebnih regulacija.

Boravak članova parlamenta te međunarodnih organizacija očekuje se na području Zagreba i Velike Gorice. Policija je priopćila da će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti uspostaviti privremena regulacija prometa te da može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika. Objavili su i karte pravaca na kojima se očekuju gužve i zaobilazni pravci, a one se odnose na relacije Trnje-Centar, Zračna luka Franjo Tuđman – Buzin, Novi Zagreb i Gornji grad.

image

Karta pravaca na kojima se očekuju gužve i zaobilazni pravci.

Puz/
image

Karta pravaca na kojima se očekuju gužve i zaobilazni pravci.

Puz
image

Karta pravaca na kojima se očekuju gužve i zaobilazni pravci.

Puz/
image

Karta pravaca na kojima se očekuju gužve i zaobilazni pravci.

Puz/

Osim navedenog, na području užeg centra Zagreba, u utorak od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama "stop - policija", o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati, objavila je policija.

- Slijedom svega navedenog, pozivamo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana. Također, pozivamo građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama - rekli su iz policijske uprave zagrebačke.

Na summit stiže predsjednica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a Nancy Pelosi. U ponedjeljak, dan uoči summita, sastat će se s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem i obratiti se novinarima. Pelosi je najviša američka dužnosnica u posjetu Hrvatskoj otkako je u Zagrebu 2015. bio tadašnji potpredsjednik Joe Biden.

U Zagrebu će biti i predstavnici pet parlamentarnih skupština međunarodnih organizacija - Europskog parlamenta, PS Vijeća Europe, PS OESS-a, Interparlamentarne unije i PS NATO-a.

Jedanaest država potvrdilo je sudjelovanje videoporukom, uključujući Francusku, Mađarsku, Japan i Kanadu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratit će se sudionicima uživo videopozivom. Srbija je također pozvana na summit, ali se nije odazvala.

Skup otvaraju predsjednik sabora Gordan Jandroković i predsjednik parlamenta Ukrajine Ruslan Stefančuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:34