TRADICIJA

U ZAGREBU ZAPALJENI TRNJANSKI KRESOVI Građani na nasipu kod Mosta slobode proslavili obljetnicu partizanskog oslobođenja od fašističkog okupatora

 
 Damir Krajač / Cropix

Na savskom nasipu kraj Mosta slobode u subotu su tradicionalno zapaljeni Trnjanski kresovi čime se slavi dan oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije.

Proslava 74. obljetnice oslobođenja grada Zagreba obogaćena je raznolikim kulturno-umjetničkim sadržajima i radionicama za sve uzraste. Održana je i tribina o nužnosti povezivanja radnika i lokalne zajednice kod pokretanja industrijskih akcija, dok se prvi put na Trnjanskim kresovima u suradnji s klubom Booksa okupio i neformalni književni kružok otvoren svim zainteresiranima za međusobno čitanje i razgovor o stihovima uokvirenima temom Pjesme slobode.

FOTOGALERIJA: Zapaljeni Trnjanski kresovi

U suradnji s pjesničkom manifestacijom Goranovo proljeće, poeziju Ivana Gorana Kovačića između ostalih čitali su Vilim Matula, Milivoj Beader i Ivana Bodrožić, a nastupili su i brojni zborovi - Zbor Domaćigosti, ZborXop, Partizanski zbor i Le Zbor.

Manifestacija se obilježava u znak sjećanja na 8. svibnja 1945., datum kad su partizani oslobodili Zagreb od fašističkog okupatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:09