NEZADOVOLJNI

Udruga roditelja odgojitelja najavila žalbu Vrhovnom sudu na odluku Grada Zagreba

HURO ističe da Možemo! smanjuje opseg prava korisnika s namjerom da prisile korisnike na izlazak iz te samoproglašene mjere

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) najavila je žalbu Visokom upravnom sudu povodom Odluke Grada Zagreba o Izmjeni Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja iz 2021. godine.

‘‘Lagali su kako neće zadirati u prava postojećih korisnika mjere, da bi došavši na vlast vrlo brzo krenuli baš s time i to bez ikakve dubinske analize i ignoriranje svih činjenica na koje smo ukazivali neprihvaćajući nas kao ravnopravnog socijalnog partnera‘‘, poručio je HURO ‘‘nesposobnim aktivistima iz Možemo! i njihovom socijalno neosjetljivom koalicijskom partneru SDP-u‘‘.

HURO ističe da Možemo! smanjuje opseg prava korisnika s namjerom da prisile korisnike na izlazak iz te samoproglašene mjere.

‘‘Kad ističu kako su novom Odlukom omogućili zapošljavanje i upise u vrtiće, to je miljama daleko od toga da se korisnik realno zaposli i dobije mjesto u vrtiću, jer mjesta nema‘‘, naglašava, uz ostalo, HURO dodajući da je cijeli teret samo na korisnicima kroz tzv. kompenzacijske mjere koje to zapravo nisu.

U udruzi zaključuju kako je svima jasno da gradonačelnik Tomislav Tomašević, ‘‘ideološki vođen odbojnošću prema djeci i obiteljima s više djece nema dodira sa stvarnošću i ne želi povesti računa što će biti s korisnicima koji se neće snaći prilikom izglasane mjere".

I udruga U ime obitelji priopćila je u četvrtak da će i protiv nove Odluke Grada Zagreba o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja koristiti sva dostupna pravna sredstva i pokrenuti postupak ocjene zakonitosti pred Visokim upravnim sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:15