NAMJEŠTAO POSLOVE

Uhićen djelatnik ZG Holdinga zbog 120.000 kuna mita

Osijek, 160708.Hrpa eura - ilustracija za mito i korupciju.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / EPH

ZAGREB - U koordiniranoj akciji zagrebačke policije i USKOK-a, prilikom primanja mita u četvrtak je uhićen 40-godišnji zaposlenik Gradsko stambeno komunalnog gospodarstva Zagrebačkog holdinga Stanislav Leskovar.

Kako je danas priopćeno, sumnjiči ga se da je kao osoba odgovorna za dodjeljivanje poslova izvođačima kooperantima u više navrata tražio od vlasnika jednog poduzeća da mu plati “provizije” za svaki dobiveni posao. Vlasnik poduzeća do sada mu je, prema optužbi, 12 puta predao iznose od po 10.000 kuna, odnosno ukupno 120.000 kuna.

Dodjela 13-tog posla uz “proziviju”, nije mu se isplatila. Kada je 13. put spremio u džep 10.000 kuna, uhitila ga je policija. Naime, vlasniku poduzeća koje se bavi održavanjem plinskih instalacija, očito je najnoviji zahtjev za provizijom osumnjičenoga prelio čašu, te je odlučio sve prijaviti policiji i USKOK-u. Tako je organizirana simulirana primopredaja novca, koja je u četvrtak i realizirana.

Stanislav Leskovar došao je u prijepodnevnim satima na dogovoreno mjesto u jedan kafić u centru, ne znajući da mu je pripremljena policijska klopka. Nakon što je preuzeo ranije označene novčanice od poduzetnika, policajci su krenuli u akciju uhićenja. Preuzeti novac mu je oduzet, te je osumnjičeni Leskovar priveden u policiju. Naknadno je ispitan u prostorijama USKOK-a te je zadržan u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 07:35