ŠARENILO U BEZLIČNOST

Ulica Milana Mladenovića: Grad Zagreb bi uskoro mogao dobiti rock 'n' roll naselje?

ZAGREB - Uskoro bi Zagreb mogao dobiti ulicu imenovanu u čast pokojnog pjevača rock grupe Ekatarina Velika, Milana Mladenovića . Taj je prijedlog na prošloj sjednici gradskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova prihvaćen te je naziv ulice ušao u fond imena.

- To znači da će jedna ulica, trg ili plato sigurno nositi njegovo ime. U gradu trenutačno postoje deseci ulica koje zbog nereda u gruntovnici nisu službeno vlasništvo grada, pa nose privremena imena. Jedna od tih ulica sigurno će biti imenovana po slavnom zagrebačkom rokeru - kaže Marin Knezović, predsjednik odbora.

Naziv ulice predložio je rock and rollu sklon građanin, koji se ponadao da bi time mogao potaknuti Odbor da cijeli jedan kvart imenuje po preminulim rock umjetnicima.

- Imati takvo naselje bio bi civilizacijski i kulturni iskorak. No zasad nemamo dovoljno imena za takvo što - nasreću, malo je pokojnih rock umjetnika. Kod nas žestoki život rockera još nije uzeo danak - smatra Knezović.

Odbor je prijedlog podržao zbog velikog utjecaja kojeg je grupa Ekatarina Velika imala na pop-rock scenu u Jugoslaviji 80-ih i 90-tih godina, a cijeli niz mladih bendova i danas je pod njihovim utjecajem. Sam Milan Mladenović rođen je u gradu Zagrebu, što je dodatan poticaj da se neka ulica zove njemu u čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:14