‘BILO ME STRAH...‘

Umirovljenica: ‘Taksist u Zagrebu me zaključao u autu dok mu nisam platila 82 eura vožnju od 8 kilometara‘

Nakon doživljenog, obratila se policiji no istraga nije pokrenuta jer je iznos za koji je prevarena manji od tisuću kuna
 Stefano Carnevali/Panthermedia/Profimedia/Stefano Carnevali/panthermedia/profimedia

Umirovljenica Marija vožnju taksijem od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Remetinečke ceste u blizini Arena Centra platila je 82 eura. Udaljenost od polazišta do odredišta bila je osam kilometara, a kompletna vožnja trajala je oko 20 minuta. Cijena takve vožnje u prosjeku je šest do osam eura.

- Nije mi bilo jasno, mislila sam da je osam eura. Pitala sam da ponovi koliko moram platiti, odgovorio je 82 eura, rekla je prevarena putnica za RTL.

Nakon što je vlakom stigla u Zagreb, taksijem se uputila na terapiju. Kad je shvatila da cijena vožnje nije nikako mogla iznositi 82 eura, taksist je umirovljenicu zaključao u automobilu.

- Bio je mlađi čovjek. Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti. Ne tražim povrat, nasjela sam, ali za sve druge neka se zna, ispričala je umirovljenica koja je tim novcem planirala platiti režije za RTL.

Nakon doživljenog, obratila se policiji no istraga nije pokrenuta jer je iznos za koji je prevarena manji od tisuću kuna. Kasnije tog dana upoznala je gospođu koja je stigla iz Virovitice koja je također bila prevarena za nešto manji iznos, a praksa zaključavanja putnika dok ne plate vožnju očito je uobičajena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:00