HOTELI RASPRODANI

Upad u Mint i do 7500 kuna, u Esplanadi u cijenu uključene i dadilje

Vatrometa na Trgu neće biti, ali sviraju Pipsi, u Boogaloo-u veliki techno party, a najjeftiniji doček je u Vintageu- samo 70 kuna

Klub Mint

 /Klub Mint/facebook

Dvije godine restrikcija zabrana i ograničenja su iza nas, a odlična popunjenost klubova i hotela u Zagrebu gdje su organizirani dočeci 2023. godine i to unatoč cijenama potvrđuju da su Zagrepčani zabavu bez distance jedva dočekali.

Službeni doček u organizaciji Grada Zagreba već tradicionalno je organiziran na Trgu bana Jelačića i besplatan je, uz nastupe bendova Pips, Chips & Videoclips i Nipplepeople, a mi smo provjerili kakvo je stanje u hotelima, restoranima i klubovima.

Cijene, ali i ponuda- raznoliki, u hotelima primjerice od 540 do 2000 kuna po osobi, a većina ih je već odlično popunjena ili rasprodana.

Hotel Esplanade: tartar do hlapa, mousse od fazana, dadilje za djecu i sve- rasprodano

Sva su mjesta već rasprodana, kažu nam u Esplanadi. U Smaragdnoj dvorani svira bend, na ulazu će biti crveni tepih, a uz odbrojavanje do Nove ide obvezni šampanjac. Na meniju tartar od hlapa, mousse od fazana, ragout od vrganja, čokoladni truffle, sorbet od citrusa te jastučići punjeni Jadranskim kozicama. Osim navedenih jela, u planu je i posluživanje vinskog gulaša. Od vina u ponudi su Graševina, Krauthaker, Kutjevo Merlot... Osim ponude hrane I pića, za sve posjetitelje koji se odluče povesti svoju djecu organiziran je i dječji doček. Klince će zabavljati profesionalni animatori, a kad se umore postoje mjesta za spavanje gdje će ih čuvati dadilje. Cijena ovog dočeka iznosi 1950 kuna po osobi, a ako se odlučite povesti mališane, cijena po djetetu je 750 kuna.

Hotel Sheraton: Glazba iz osamdesetih, hobotnica, skradinski rižoto i naravno- rasprodano!

Novogodišnji party posvećen je osamdesetima, glazbu pušta DJ Karl Marx, a meni je raskošan. Kreće s koktelima i pjenušcem dobrodošlice, a meso će kuhari rezati na tzv carving stationu. Hladna predjela uključuju dalmatinski pršut s maslinama, izbor domaćih sireva, salate od sipe i hobotnice, pečenu ciklu sa segmentiranim grejpom, tabbouleh sa šipkom i gorgonzolom...

Ima tu još svega i svačega- zagorskih štrukli, skradinskog rižota i farfalla s dimljenim lososom, janjećeg i telećeg pečenja pa čak i adventskih kobasica sa žara. Od deserata u cijeni ulaznice su bili i blagdanski kolači, čokoladna torta, čupavci, cheesecake, a pred zoru kreću sarme i čobanac. Besplatni su i pivo, četiri vrste žestica te crvena i bijela vina. Cijena za odraslu osobu iznosila je 1100 kuna, a u nju je uključeno i mjesto za parkiranje. Organiziran je doček Nove godine za djecu, ona mlađa od 6 godina imaju osiguran besplatan ulaz, dok djeca između 6 i 12 godina dobivaju 50 posto popusta.

U Westinu sve rasprodali prije mjesec dana, hit je pogled na grad sa 17 kata

Doček je organiziran u dvorani Panorama, na 17. katu hotela, a u cijeni ulaznice su osigurani boca vina (crveno ili rose), piće dobrodošlice, jedna kava i piće dobrodošlice. Djelatnici nisu htjeli govoriti o hrani, ali su napomenuli kako je riječ o bife stolu, a posebna atrakcija je show kuhanje pred gostima. Svirat će bend uživo. Cijena ulaznica je bila 1099. kuna, prodaja ulaznica zaustavljena je još početkom prosinca, a uvijek postoji mogućnost da ima mjesta ako je netko u međuvremenu otkazao.

U Internacionalu ostalo još 10 mjesta, cijena povoljna- 690 kuna

Aperitiv za dobrodošlicu, hladna i topla jela i brojni deserti, sve to je u ponudi Internationala na Miramarskoj cesti po cijeni od 690 kuna što je među najjeftinijim dočecima u zagrebačkim hotelima. Zaposlenici nam kažu da je ostalo još kakvih desetak slobodnih mjesta.

Hrana? Od pršuta i kulena, paškog sira i štrukli do šurlica s ciklom i orasima, pečena janjetina, guska sa zagorskim mlincima, filei lososa i punjena svinjska pisanica...

Deserti? Orahnjača, dunavski valovi, dalmatinske fritule, pita od jabuke, torta od badema...

Hotel Antunović- mjesta još ima, cijena povoljna, ponuda raskošna

Jedan doček, dvije opcije. Cijena 690 kuna. Mjesta još ima.

Dvorana Tomislav gdje se nudi bogati buffet stol, neograničenu konzumaciju pića, novogodišnju tombolu te nastup Turbo-X benda. Naresci i sirevi svih vrsta, pikantne peppadew papričice punjene sa slanim krem sirom te suho voće i grissini su u tzv hladnoj ponudi, a u toploj zagorski štrukli, šurlice s raguom od sipe, pileća rolada s povrćem i pečenim krumpirom s ružmarinom, svinjski kare s umakom od meda i limuna s prženim hruskavcima, sporo pečeni teleći vrat s povrćem na žaru, patka na varaždinski s hajdinom kašom, pašticada s njokima, file brancina i lososa s blitvom i krumpirom...

Od pića u ponudi imaju orahovačku graševinu te frankovku. Za sve navedeno, i još više od toga cijena po osobi iznosi 690 kuna.

Uz to, iz hotela nude i doček u njihovom Vertigo baru gdje je cijena nešto jeftinija ali i gdje je izbor hrane i pića manji. Cijena 540 kuna po osobi.

U Tvornici kulture cijelu noć DJ-evi, ima još 300 ulaznica

Kako tvrde iz Tvornice, njihova je ponuda dočeka Nove godine zagrebačkoj publici postala prava tulum atrakcija. Kao i svake godine pa tako I ove, očekuje se rasprodani doček stoga, iako karata još ima, treba požuriti s kupnjom istih. Proslova će se u Tvornici odvijati u oba pogona. Tako će Veliki pogon zabavljati DJ-evi Indy, Kiki B. i Sin koji će ponuditi selekciju najvećih pop i rock hitova od 80-ih godina pa do danas. U Malom se pak pogonu očekuje DJ John Foukoji će puštati indie i alternativnu glazbu. Cijena u pretprodaji iznosi 70 kuna, dok će na dan dočeka biti 90 kuna. Iz Tvornice govore kako imaju dostupnih 300-tinjak ulaznica, no napominju kako ih dnevno prodaju oko 150 te da upravo zbog toga treba požuriti.

Boogaloo nudi techno party, a zvijezda je Terry Francis

Poznati zagrebački Boogaloo za novogodišnju zabavu nudi pregršt izvođača na tri floora. Sa smještajnim kapacitetom od 2.000 ljudi, iz kluba tvrde kako je ostalo još ulaznica ali i stolova za rezervaciju. Od izvođača će na glavnom katu Future Scope ugostiti Metodi Hristova, Gallyju, Mr. DJ Daria, Shipea te Lalitu Kali. Zabava na drugom katu ovoga kluba je nešto sporijeg i mekanijeg ritma. Kao izvođači drugog floora stoje nagrađivani DJ - Terry Francis, kojemu će se pridružiti Silicone Soul te Craig Morrison.

Osim njih, za dobru atmosferu drugog floora pobrinuti će se Senno i Sin u b2b izdanju te Neroa. Boogaloo za kraj predstavlja I treći kat, koji je kako kažu- malo intimniji. Ritmove će ondje pružati E-Base, Matya, Looka te Igz. Cijena ulaznice za doček Nove godine u ovome klubu iznosi 180 kuna.

Mint rasprodao stolove, ali mjesta još ima, najskuplji paket iznosi 7500 kuna

Jednu od skupljih klupskih ponuda pronašli smo u zagrebačkom klubu Mint. Iako su svi stolovi rezervirani, ulaznicu je i dalje moguće kupiti. Među paketima koji su bili u ponudi stoji i onaj najjeftiniji, odnosno Regular paket koji iznosi 3.500 kuna. Uz stol, paket nudi i četiri karte, ponudu švedskog stola, jednu bocu premium žestice ili šampanjca Moët. GOLD paket sa šest karata nudi separe na podiju ili galeriji te također švedski stol i jednu bocu pića. Cijena GOLD paketa iznosi 6.000 kuna. VIP stajaći paket koji ima četiri karte, nudi isti odabir hrane I pića u cijeni od 5.000 kuna. Također postoji I VIP separe paket koji u cijeni od 7500 kuna nudi 6 karata te istu ponudu pića i hrane. Uz bilo koji ponuđeni izbor paketa, iz kluba poručuju kako postoji mogućnost kupnje dodatnih karata. Tako dodatna vip karta iznosi 400 kuna, dok walk-in te obična dodatna karta (za ne VIP pakete) iznose 250 kuna. Iz Minta također govore kako je i dalje moguće na ulazu kupiti walk-in karte.

U Vintage Industrial Baru ostalo je slobodnih stolova, a upad je 70 kuna

Iščekivanje Nove godine poznati zagrebački Vintage odlučio je organizirati uz cjelovečernji DJ set DJ-a Sniha koji će publici predstaviti pravi glazbeni lonac, u već standardnom Vintage glazbenom okruženju. Razni hitovi od 80-ih pa sve do danas čitavo će vrijeme zabavljati publiku. Upad je ograničen, a ulaznica iznosi 70 kuna dok će na dan prodaje biti 100 kuna. Kontaktirali smo Vintage a oni kažu kako je stolova još ostalo te je rezervacija i dalje moguća.

Omiljeni studentski klub sve je karte bacio na svirku uživo i obilje pića

Poznato odredište studenata, Klub Roko u Jarunskoj ulici također nudi proslavu Nove godine. Iz klubu govore kako su u ponudu uveli bogati švedski stol, piće dobrodošlice, DJ-a te bend uživo. Dodatne informacije vezanu uz ponudu hrane nisu nam otkrili. Uz to,tvrde kako su u ponudu stavili prilagođene cijene boca i prigodnih paketa. U ponudi boca pronašli smo kako je vino od 0,7L 160 kuna. Stock 0,7 L i četiri soka koštat će 450kn, Jack 0,7 L I četiri soka, kao i gin iznose 700 kn. Prepoznatljiva pića na proslavi Nove godine, kao šampanjac Moët, u ovome će klubu koštati 950 kuna. Spomenuti paketi odnose se na paket pića I sokova u jednoj cijeni. Tako primjerice nude votku,stock, pjenušac i osam sokova u cijeni od 900 kuna. Za rezervaciju pak postoje posebni uvjeti. Ako želite VIP separe potrebno je kupiti tri boce ili ekskluzivne boce pića (1,5L; 3L…) uz polog od 400 kn. VIP visoki stol moguće je rezervirati uz dvije boce žestokog pića uz polog od 200 kn. Obični separe možete osigurati uz dvije boce žestokog pića te uz polog od 200 kn, dok je za visoki stol potrebno uzeti jednu bocu žestokog pića te polog od 200 kn. Ulaznice za ovu zabavu su u pretprodaji iznosile 100 kuna. Iz kluba nam govore kako su vi stolovi rezervirani te je moguće jedino ostvariti rezervaciju za šankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:01