POGLEDAJTE VIDEO

Upoznajte Freda za kojim je tragao cijeli Zagreb, nije ga bilo tjedan dana: ‘Trebalo mu je neko vrijeme da dođe sebi‘

Nije proždrljiv pas, ako mu netko da pohano, skinut će sam panirano i jesti meso, kaže vlasnik Otto
 Tomislav Kristo/Cropix

Na svijet je došao u Finskoj i za njega se baš može reći da je gospodin pas, kaže nam Otto čija je obitelj vlasnik toy pudla Freda kojeg je prije mjesec dana tražila gotovo cijela zagrebačka Trešnjevka nakon što je jedan dan samo iznenada nestao u Kranjčevićevoj ulici.

Gledamo njegovu putovnicu, u papirima mu je ime Bhanyanan Dreams With Mirway.

Crni pudl, star sedam godina, osvojio je srca ljudi. Nakon objave Jutarnjeg o nestanku i objava na društvenim mrežama mnogi su se nadali da će ga baš oni negdje prepoznati, priželjkivao se happy end. Teško je reći zašto je od mnogih napisa o nestalim kućnim ljubimcima baš onaj o Fredu postao popularan, to se jednostavno ponekad dogodi, valj­da zbog nekog psećeg faktora X.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Čak ni vrijedna nagrada nije bila glavni motiv jer, na kraju krajeva, gospođa koja ga je, nakon što je izbivao iz svog doma već sedam dana, prepoznala u šetnji s drugim ljudima na Savskoj nije željela uzeti nagradu.

- Kod nas je Fred došao kad je imao godinu i pol, a dotad je živio kod uzgajivača. Moj prijatelj koji ima apricot pudlu bio je baš kod tog čovjeka i ovaj ga je pitao zna li neku dobru obitelj kojoj bi mogao dati jednog pudla i to su onda s nama dogovorili u nekoliko sati. Kad je stigao, bio je oprezniji, ali ubrzo nam je počeo vjerovati, pametan je pas - priča nam Otto dok sjedimo na terasi u njegovu domu na Trešnjevki gdje smo ih posjetili.

image

Fredi i Otto

Tomislav Kristo/Cropix

Pitamo vlasnika koje riječi najbolje opisuju Freda.

- Puno njih, ali ja se uvijek prvo sjetim njegovih slatkih šapa - smije se Otto.

I doista, Fred ima šape koje nalikuju na Yodine dlanove.

Priča nam dalje da je Fred prvenstveno ljubimac njegove mame i očuha, ali i sam se s njim često druži kada je u Zagrebu. Ima i druge pse, kao i njegovi prijatelji.

- Mi se nađemo sa svojim psima, druži se s velikim psima, ima dobermana, belgijski ovčar, samojed, ali Fred se, bez obzira na to što je najmanji, nikoga ne boji. Ako neki pas i krene prema njemu malo agresivnije, on se samo nakesi, ne reži - opisuje situaciju.

Rijetko se čega taj pas boji, najviše zapravo ne voli biti doma sam.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Najdraža Fredova igračka je gumeni miš koji pišti, ali ima još mnogo drugih. Naravno, voli i loptice za kojima uživa trčati i loviti ih tolikom brzom da se kolega fotograf namučio uloviti trenutak hvatanja.

- Ma kakav Modrić ili Ronaldo, puno je brži - komentirao je naš fotograf, koji inače snima i utakmice.

Otto je to potvrdio. Fred je, kako kaže, jako agilan i kad ga netko lovi, u tren mijenja smjerove bočno. Kad je doma, najviše se voli odmarati na stolicama s jastučićima.

Često Fred ode i na golf-igralište sa svojim gazdom, a kako je dobre naravi i malen, među rijetkim je psima kojima to dopuštaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok sjedimo na terasi, spominjemo i stresni dan kada je nestao na tjedan dana. Kao što smo pisali, naša čitateljica ga je prepoznala s dvije osobe u šetnji bez uzice, a uskoro su obaviješteni i vlasnici te su stigli Ottova majka i očuh. Sreći nije bilo kraja. Proživio je pravu avanturu jer nije bilo jasno jesu li ga oni s kojima je šetao samo slučajno našli.

- Mama mi je rekla da je smršavio pola kilograma u tih tjedan dana, a i prije je bio mršav. Nije proždrljiv pas. Smiješan je, ako mu netko da pohano, skinut će sam panirano i jesti meso. Uglavnom, trebalo mu je nekoliko dana da dođe k sebi nakon što se vratio kući. No, sad je opet onaj stari, a uz to je još prije nekoliko dana bio na šišanju - smije se Otto.

Saznajemo i da se Fred voli sunčati na terasi čak i kad je jako vruće vani. Iako je crn, legne na sunce i uživa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 12:51