KAKVA CARICA!

Upoznajte Niku, najveću obožavateljicu zagrebačkih vatrogasaca: Danas je svoje heroje iznenadila - keksima!

Malena Nika ove je godine za maškare bila vatrogasac, odnosno u duhu hrvatskog jezika - vatrogasica
 Privatna arhiva

Najveća obožavateljica vatrogasaca, trogodišnja Nika, iznenadila je djelatnike Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba posebnim poklonom - vatrogasnim keksima. Kekse u obliku vatrogasnih vozila, uniformi te natpisima "hvala" i "voli vas Nika" napravila je mamina prijateljica, a Nika ih je zajedno s mamom Majom dostavila svojim herojima.

- Nika je trogodišnja djevojčica opsjednuta vatrogascima, vrlo jednostavno. Ljubav je počela prije godinu dana i od tad ju vodimo na sve manifestacije koje imaju veze s njima. Čuli smo da pozivaju građane da dođu u postaju i to smo napravile, rekla je Nikina majka.

image
Privatna arhiva

Malena Nika ove je godine za maškare bila vatrogasac, odnosno u duhu hrvatskog jezika - vatrogasica. Iako vatru nije gasila, upoznata je sa svim procedurama, više se puta vozila u vatrogasnom vozilu, a omiljena majica joj je ona s brojem vatrogasne službe.

image
Privatna arhiva

Mama Maja kaže da ju je u cijelu priču malo pomalo uvukao njezin prijatelj koji je po zanimanju vatrogasac. Od tad, sve mora biti u duhu vatrogasaca, a malena djevojčica postrojila je i obiteljskog psa koji je njen glavni pomoćnik u gašenju požara. Cijela obitelj pažljivo prati projekt Vatrogasci u kvartu i čeka da prezentacija dođe u njihov kvart, a do tad ih Nika zabavlja vlastitim kućnim vatrogasnim projektima.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Vatrogasci u kvartu projekt je zagrebačkih vatrogasaca koji planiraju proći sve zagrebačke kvartove te na zanimljiv i interaktivan način prikazati cjelokupni posao vatrogasaca. Uz demonstracije, vatrogasci odgovaraju na najčešća pitanja sugrađana i educiraju ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:02