NISU MU REKLI?

Uzeo kranjske na Adventu u Zagrebu, pogledao u račun i ostao frapiran! Vlasnik: ‘Ne znam kako je došlo do ovoga...‘

Odmah se javio vlasnik, tvrdi da je došlo do greške i da će obeštetiti korisnika ukoliko im se javi

Račun s Adventa u Zagrebu

 Cropix/Screenshot: Twitter/

Jedan slučaj s Twittera pokazuje kako na zagrebačkom Adventu treba dobro pripaziti koji će vam iznos biti naplaćen dok prislanjate karticu na POS uređaj i nećete li konobarima možda ostaviti napojnicu, a da o tome niste imali pojma.

Na toj je društvenoj mreži, naime, jedan posjetitelj objavio preslike dva računa koja su mu na jednoj kućici naplaćena na Štefanje, a na kojima je nakndano zamijetio kako su mu uračunali napojnicu.

"Nova fora na Adventu - zaračunaju ti tip bez tvojeg znanja. Što je račun veći, veća je šansa da vam ga uvale, a i veći je tip", napisao je. Iz računa je vidljivo da je jedan iznosio 15.80 eura, od čega se na napojnicu odnosilo 0.50 eura, a drugi je pak bio nešto veći, 22.10 eura, dok je napojnica iznosila jedan euro.

Dakle, prvi put korisnik je, tvrdi, prisilno ostavio 3.75, a drugi put 7.50 kuna napojnice zbog čega smo odlučili nazvati vlasnika lokala kako bismo provjerili o čemu je riječ.

On nam je pojasnio kako će odmah provjeriti situaciju s konobarima te da se bilo kakve napojnice na njegovim kućicama ostavljaju isključivo dobrovoljno.

"Mi smo ove godine odlučili ne primati gotovinu jer nam je tako jednostavnije, a kako bi konobari u tom slučaju ipak imali mogućnost dobiti napojnicu, ostavio sam im opciju u kasi da zaračunaju takozvani "tips", no isključivo doborovoljno i na način da ta napojnica bude iskomunicirana s gostom. Ne znam kako je do ovoga došlo, iznos napojnica koje ljudi ostavljaju putem kartica toliko je mali da se računa u promilima i doista ne vjerujem da se ovdje dogodilo išta drugo osim greške", kazao nam je vlasnik.

Dodao je također kako im se korisnik, ukoliko se smatra oštećenim, može slobodno obratiti te da će automatski dobiti nazad svoj novac. Osim toga, dodao je kako se na sve napojnice koje se putem kartica naplaćuju do kraja ove godine, po trenutno važećim propisima, naplaćuje porez dok će nakon 1. siječnja neoporezivo biti do 3360 eura po radniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 06:27