GROBLJE KANTI

'VALJDA JE TREBALO NAHRANITI NEKOG PAJDU!' Skupštinski zastupnik šokiran grobljem odbačenih, no čini se još uvijek dobrih koševa za smeće

 
 Facebook

Smeđe drvene kante za smeće prije nekog su vremena na ulicama Zagreba zamijenjene sivim metalnim s grbom grada, koje su koštale 3.747 kuna po kanti i za koje je Grad ukupno izdvojio više od 52 milijuna kuna.

Za sve koji se pitaju gdje su završile one drvene i jesu li možda još uvijek negdje u upotrebi, odgovor je na svojem Facebook profilu objavio nezavisni zastupnik gradske skupštine Tihomir Milovac.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Evo, iz dana u dan nova 'postignuća' gradonačelnika Bandića i zagrebačke gradske uprave, Holdinga, Čistoće...Za nevjerovati ili baš za vjerovati. Koševi za otpad vrlo solidnog dizajna, primjereni za zelene površine, uglavnom u dobrom stanju zamijenjeni su bastardnim crnim metalnim tubama jer je valjda trebalo nekog pajdu nahraniti tisućama i tisućama kuna gradskog novca za te nove grozne kante.

Ovaj tužni prizor snimila je Ivana Hanacek na Trešnjevci, ali ovakvi koševi maknuti su iz mnogih dijelova grada. Ima li u gradskoj upravi ikoga tko imalo razumije pojmove baština i kulturni kontinuitet. Bit će nitko!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:56