AMAZINGA

VELIKI TRAMPOLINSKI PARK, LASER TAG ARENA I 270 SIMULACIJA VR-a Obišli smo novootvoreni obiteljski park na Zagrebačkom velesajmu čija je maskota Zinga

 
Amazinga je otvorena ovaj vikend i već je izazvala velik interes djece i roditelja. Čekalo se i za kupnju ulaznica. Prije ulaska u bilo koju zonu posjetitelji prolaze kratku “obuku” sa zaposlenicima
 Marko Todorov / CROPIX

Nedjelja rano poslijepodne. Doba ručka. U dan prije otvorenom obiteljskom zabavnom parku na Zagrebačkom velesajmu pred blagajnama za kupnju ulaznica čeka više parova roditelja s djecom.

Ana iz Koprivnice komentira: “Imali smo posve druge planove, koji su propali. Na putu za Zagreb čuli smo za ovo mjesto, pa spontano skrenuli i došli. Volimo ovakvu vrstu zabave i mi i djeca. Bili smo ljetos u Gardalandu i bilo nam je zabavno. Volimo i kompeticiju koju u nama izazovu neke od tih igara, osjećaj uspjeha, smijeha, frustracije… Ono osnovno - dobro je kad sve te emocije možete podijeliti s djecom. Nisam inače ljubiteljica zatvorenih prostora, ali ovdje se nešto događa, motivira vas na neku akciju, pokret, idemo isprobati i vidjeti kako je”, govori majka dvoje mlađih tinejdžera kupujući ulaznice.

Zagreb, 010320.
Nova igraonica na Velesajmu Amazinga. 
Na fotografiji: igraonica. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Česti rođendani

Zagreb je za vikend dobio veliki obiteljski zabavni centar nazvan Amazinga kojega je maskota izmišljeni lik Zinga. Riječ je o istoj grupaciji koja već nekoliko godina na velesajmu drži karting arenu, potom su, prije tri godine, otvorili escape room u kojem posjetitelje vode kroz filmske avanture, različite teme od horora do klasičnih detektivskih priča te dodali i axe throwing arenu, prostor u kojem se posjetitelji zabavljaju bacajući sjekire u metu. U axe throwing areni, kažu, često se slave djevojačke večeri i rođendani, 40 posto posjetitelja su žene koje ovdje često izvode svoje partnere.

Zagreb, 010320.
Nova igraonica na Velesajmu Amazinga. 
Na fotografiji: igraonica. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Obiteljski zabavni park sad se prostire na 11.000 četvornih metara, u paviljonima 35 i 36. U 36. paviljonu otvoreno je dvadesetak novih atrakcija.

Na golemom prostoru nalaze se, primjerice, trampolini gdje se nudi dvanaest različitih aktivnosti.

Iz SAD-a

Prije ulaska u bilo koju zonu posjetitelji prolaze sa zaposlenicima kratku “obuku”, za neke zone pusti se i videoprezentacija korištenja prostora.

Amazinga je u vlasništvu hrvatsko-slovenske grupacije koja ima sjedišta u Zagrebu i u Kopru.

“Kako smo uz ovu našu zagrebačku karting arenu razvijali i gradili velike atrakcije za puno obiteljskih zabavnih centara po cijelom svijetu, palo nam je na pamet da takvo što treba napraviti i u Europi, konkretno baš kod nas, u Zagrebu. Dosad smo razvijali atrakcije po centrima u Americi, Kini, Saudijskoj Arabiji, Turskoj, Italiji…”, ističu vlasnici Mitja Šafar, Jernej Čopi i Zvonko Zemljić.

Zagreb, 010320.
Nova igraonica na Velesajmu Amazinga. 
Na fotografiji: vlasnici.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Vlasnici Mitja Šafar, Jernej Čopi i Zvonko Zemljić

Dulje su vrijeme, kažu, tražili adekvatan prostor u blizini karting arene, pa kad se pojavio, javili su se na natječaj i tako spojili karting centar i novi dio obiteljskog zabavnog parka. U razvoju čitavog projekta, osim hrvatskih arhitekata i projektanata, sudjelovali su i projektanti iz SAD-a, koji se bave isključivo razvojem obiteljskih zabavnih centara.

Na ulasku u centar nalazi se zona virtualne realnosti, više od 270 različitih scenarija i simulacija, od letenja iznad gradova, različitih roller coastera, srednjovjekovnih bitki do simulacija apokaliptičnih scenarija. Iza nje je tzv. zona mini cars, automobili za “vozače” od dvije do šest godina.

Zagreb, 010320.
Nova igraonica na Velesajmu Amazinga. 
Na fotografiji: igraonica. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Najveća atrakcija

Najveća atrakcija posjetiteljima uz karting arenu bit će, pretpostavljaju, trampolinski park na površini od 2000 kvadrata. U njemu je dvanaest različitih aktivnosti od standardnih trampolina do raznih igara na podlozi trampolina.

Gledamo kako skupina srednjoškolaca izvodi tzv. battle beam, hodaju po uskoj gredi okruženi bazenima sa spužvom, udaraju se spužvama pokušavajući zadržati ravnotežu i srušiti “protivnika”. Tu je i wipe out arena na kojoj skakanjem po trampolinima treba izbjegavati dvije velike šipke obložene spužvom. Pored njih je dungball zona, za zakucavanje koševa, potom dodgeball, graničari, odbojka na trampolinima, potom mininogomet na trampolinima, pa interaktivni trampolini gdje posjetitelji stišću gumbe i gledaju osvojene bodove pritom cijelo vrijeme skačući na trampolinu. U sklopu trampolina je i veliki ninja ratnički poligon na kojem su se jučer poslijepodne “ratujući” zabavljala starija djeca slaveći prijateljev rođendan.

Zagreb, 010320.
Nova igraonica na Velesajmu Amazinga. 
Na fotografiji: igraonica. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Amazinga ima i 450 kvadrata veliku laser tag arenu, prostor gdje se odvijaju bitke, nalik na paintball, ali ovdje se borba vodi laserima. Uređena je tematski, kao hommage “Zvjezdanim stazama”, tema je napušteni svemirski brod.

Najmlađi se pak spuštaju niz tobogane, preskaču različite prepreke, penju s etaže na etažu nekoliko katova visoke tzv. soft play igraonice koja je dijelom gusarski brod, a dijelom džungla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:42