NAJUREĐENIJI GRAD

VIDEO Bandić procijenio: 'Najveći problem Zagreba su grafiti! Urbanoj gerili stat ćemo na kraj uvođenjem kamera'

 YouTube

Najveći zagrebački problem na koji gradonačelnik Milan Bandić nije ponosan jesu - grafiti. Na grafitre se obrušio gostujući u jutarnjem radio showu Antene Zagreb.

- To nije samo moj poraz nego poraz svih sugrađana mojih i mene. Nismo se uspjeli obračunati se s grafitima. Zamislite da se uspijemo kvalitetno obračunati s urbanom gerilom koja uništava fasade i crta grafite, bili bi prvi grad po uređenosti ne samo u Europi nego u svijetu. Ali evo uvođenjem 240 kamera mislim da ćemo i tome stati na kraj - kazao je prvi čovjek Zagreba.

Istaknuo je i kako je na potezu od Branimirove ulice do Rementinca bilo postavljeno i nekoliko panoa za ispisivanje grafita, ali koje su u velikom luku grafiteri zaobišli i vratili se poznatoj uličnoj tradiciji.

Poručio je i kako pred hrvatskom metropolom leži povijesni infrastrukturni projekt - spajanje Branimirove ulice, o čemu, naglasio je, sanja godinama.

- U narednim tjednima krenut ćemo u završnu fazu, preostalih 300 metara proboja te vjerujem da ćemo projekt kojega nikada Zagreb nije imao, dovesti pred ostvarenje - pojasnio je.

Gradonačelnik Bandić osvrnuo se i na aktualni problem odvoza smeća i njegovo deponiranje na odlagalištu Jakuševac posljednjih je tjedana uzburkao strasti u zagrebačkoj upravi i među građanima.

- Strpljen spašen! Ovdje su razboritost i mudrost na prvom mjestu, a nikakva poprijeka rješenja ni bombastični naslovi ni naručeni članci niti nikakve tužbe! Meni preostaje po ovlasti skupštine da resornom ministarstvu i vladi uputim realne zahtjeve koji mogu 'piti vodu' Jakuševčana i da dalje Zagreb može odvoziti ovih 6 godina smeće na Jakuševac, a da Jakuševčani dobiju minimalno hvala za to što im je smeće neposredno uz kuću', pomirljivim tonom obratio se Bandić 'problematičnoj' skupini građana s rubnog dijela Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:11