OPET NA ISTOJ STRANI

VIDEO: 'Bandićevo Take it, ot leave it'. SDP mu podržao proračun

 Goran Mehkek/CROPIX

- Take it, ot leave it! - poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zastupnicima Gradske skupštine tijekom rasprave o Proračunu Grada Zagreba za 2010. godinu, koji je u odnosu na prvo čitanje smanjen za 100 milijuna kuna, te iznosi 7,4 milijarde kuna.

Iako su neki oporbeni zastupnici iskritizirali takvo takozvano ''kozmetičko'' smanjenje Proračuna, većinom glasova ipak je prihvaćen.

- Proračun je neodrživ, razmislite što ćete blagosloviti, ili ćete ga prihvatiti iz straha da se Skupština ne raspusti i da se raspišu novi izbori. Bolje je da se raspišu novi izbori, a ne da građanima prodajemo maglu - rekao je HDZ-ov Jasen Mesić, te dodao kako njegov klub ne može prihvatiti Proračun za 2010. godinu.

Prema riječima Igora Rađenovića, bivšeg Bandićevog stranačkog kolege koji je prije mjesec dana u ime Kluba SDP-a tražio korekciju proračuna na 7,2 milijarde kuna, smanjenjem prvog prijedloga Proračuna 'mačku je odrezano pola repa'.

- Za nekoliko mjeseci morat će se rezati još - dodao je Rađenović, misleći pritom na rebalans.

- Pustite mačka na miru, sačuvajte moje dostojanstvo i dostojanstvo životinja. I ja imam životinju - branio se Bandić.

U obrazlaganju prijedloga Proračuna, zagrebački gradonačelnik rekao je kako se socijalna primanja neće rezati, a milijun kuna smanjeno je iz stavki tekućih donacija, intelektualnih usluga, informiranja i prekovremenog rada, dok su povećana sredstva za prijevoz osoba s invaliditetom, te subvencije poljoprivrednicima, malim i srednjim poduzetnicima.

- Grad je u devet godina kupio nekretnine za 500 milijuna eura i niti jednu nismo prodali. Njemačko čudo je na investicijama. Ja nikada nisam rušio i rezao, nego gradio i lijepio - rekao je Bandić.

Ipak, iduće se godine neće izgraditi niti jedan dječji vrtić ili škola.

Inače, skupštinski zastupnici i na ovom su aktualnom satu odlučili ignorirati gradonačelnika, te najavili kako će mu sva pitanja uputiti pismenim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:52