NE DAJU VARŠAVSKU

VIDEO, FOTO: 'Varšavska ne smije postati Trojanski konj'

Zagreb, 100210.Cvjetni trg, prosvjed aktivista udruga Zelena akcija i Pravo na grad protiv izgradnje ulaza u garazu projekta Cvjetni prolaz cime bi Varsavska ulica izgubila status pjesacke zone.Na slici: prosvjednici.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Oko 4000 prosvjednika okupilo se oko statue Trojanskog konja, simbola novog prosvjeda 'Ne damo Varšavsku' kojom aktivisti Zelene akcije i Prava na grad traže zaustavljanje izgradnje projekta Cvjetni prolaz.

Trojanski konj dovučen u Varšavsku ulicu, objašnjeno je na prosvjedu, poruka je gradskoj upravi i investitoru kontroverznog projekta Tomislavu Horvatinčiću koje optužuju da je Cvjetni prolaz jednako koban za Zagreb kao što je drveni antički konj bio za Troju.

Organizatori prosvjeda su također izjavili da im se prije i tijekom prosvjeda javilo oko 300 ljudi koji su izrazili svoju spremnost da dežuraju u kontejnerima čiji je cilj ometanje izgradnje Cvjetnog prolaza. Također je navodno napravljen i spisak sa više od 1000 dobrovoljaca koji su spremni u svakom trenutku dojuriti u Varšavsku u napraviti živi zid oko gradilišta o kojem je danas progovorio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

On je prosjvednike optužio da pokušavaju Zagreb vratiti u Srednji vijek i još jednom ponovio črvstu potporu svog poglavarstva Horvatinčićevom projektu.

O njemu se inače danas prvi put izjasnilo i Društvo arhitekata Zagreba koje je investitora i tijela gradske uprave, odgovorna za donošenje planova i dozvola, optužili da su svojim dijelovanjem doveli "u pitanje uspješnost i provedbu ovog projekta, a manipulacijom javnim interesom uzrokovali su opravdane reakcije udruga civilnog društva".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:02