UŽASNUTA MAJKA

VIDEO: HOROR U BOLNICI NA SREBRNJAKU 'Mrav je hodao po glavi moje kćeri, bili su posvuda po krevetu, u šalici čaja...'

Veliki, crvenkasti mravi hodaju po apartmanima dječje bolnice Srebrnjak, a osoblje ne čini ništa da problem riješi. Tvrdi to majka Anja Puđa, koja je sa šestomjesečnom kćeri Unom u petak navečer došla u bolnicu. Kaže kako tu večer ništa nije primijetila, ali da je ujutro uočila veliki broj mrava u sobi. Hodali su preko kreveta, odjeće, a nekoliko ih je maknula i s vlastitog djeteta, kaže. U panici je potražila pomoć na recepciji.

- Sestra mi je rekla da su sigurno došli na hranu, no nisam imala ništa jestivo. Kad sam kasnije opet molila da nešto učine, jedna sestra je došla i pobrisala sobu. No, nakon 20-ak minuta životinje su se opet pojavile. Išla sam opet prosvjedovati, a jedna sestra mi je rekla kako je to kod njih problem s kojim se već neko vrijeme bore.

Dodala je da mrava ima posvuda, čak i u kuhinji. Meni je bilo teško pomisliti na djecu u sobama u blizini moje, koja su sama, bez roditelja. Ako su po mojoj sobi hodali mravi, tako je sigurno i kod njih, a mnogi se mališani boje. U mojoj sobi nalazila se plastična čašica puna soli, što je valjda način na koji se u toj bolnici bore s mravima. Grozno - kaže Puđa.

U nedjelju joj tijekom dana nisu dali da napusti sobu, tvrdi, a sumnja kako je to zbog toga što se neprestano žalila. Doktorima koji su u ponedjeljak ujutro došli u vizitu požalila se na svoju situaciju, no oni nisu reagirali kad im je rekla za mrave. Poslala je mail i ravnatelju bolnice, no on joj nije odgovorio. Zbog toga je u ponedjeljak zatražila da je s djetetom puste kući, što su i učinili.

- Sestra mi je u jednom trenutku donijela vrč s čajem. Dojila sam Unu i nisam se obazirala na nju. Nakon što sam je nahranila, položila sam je na krevet i krenula popiti malo čaja. Kad sam zavirila u vrč pao mi je mrak na oči: sve je bilo puno mrava, koji su plutali u tekućini. Okrenula sam se i vidjela mrava kako hoda po Uninoj glavi. Tada mi je bilo dosta: zaključila sam da u tim uvjetima ne mogu biti s djetetom - dodaje Puđa, kojoj su kasnije ponudili smještaj u drugom apartmanu.

Odbila je i otišla kući, ali račun nije platila. Kaže kako to nikada neće učiniti, jer ne želi nekome plaćati za spavanje u sobi punoj mrava.

Ravnatelj bolnice Boro Nogalo njene optužbe odbacuje. Kaže kako je bolnica smještena u šumi, pa se može dogoditi da se u njoj vidi nekog mrava, ali o najezdi nema ni riječi. Osoblje bolnice u slučaju bilo kakvog problema odmah zove deratizatore, tako da s kukcima nikad nisu imali problema. Nema ni govora o tome da mrava ima u kuhinji, dodaje.

- Naši su apartmani najjeftiniji u državi, ali mnogi ljudi misle da bi trebali biti besplatni. Na početku liječenja svog djeteta spremni su dati sav novac ovog svijeta, no čim je djetetu bolje, neki samo gledaju kako to izbjeći. Da sam ja bio smješten u sobu puno velikih mrava, otišao bih prvog dana. Ne bih mogao tamo biti ni pet minuta. Kako je majka izdržala sve te dane, baš me zanima? - pita se ravnatelj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:40