‘A JE TO!‘ U ZAGREBU

VIDEO Ovakav prizor još niste vidjeli: ‘ZET-ovcima stao tramvaj, sjetili se pogurati ga - drugim tramvajem‘

Vozač je prvo tražio putnike da poguraju tramvaj, ali nakon što im to nije uspjelo, u pomoć je priskočio kolega iz tramvaja iza

Guranje tramvaja

 Privatna Arhiva

Facebookom već nekoliko dana kruži bizaran video koji je snimljen na uglu Palmotićeve i Jurišićeve ulice, a na kojem se vidi kako jedan tramvaj gura drugi koji je stao zbog kvara. Da stvar bude neobičnija, kako nam prenose očevidci, vozač pokvarenog tramvaja prvo je pozvao putnike da poguraju tramvaj, a tek kad im to nije uspjelo u pomoć je priskočio kolega vozač drugog tramvaja.

Sve je počelo nakon što se niskopodni tramvaj broj 17 koji inače prometuje na liniji Prečko- Borongaj u ponedjeljak pokvario i zaustavio promet u Jurišićevoj ulici. Kako nam opisuju očevidci vozač u tom trenutku izlazi iz svoje kabine i pita putnike ima li tko voljan da pogura tramvaj kako bi se ponovno upalio.

Nekoliko mladića je pristalo i počelo gurati sedamnaesticu, ali nisu uspjeli. Nisu ga pomjerili niti milimetar.

U Jurišićevoj se ulici ubrzo stvara velika prometna gužva, a na teren dolaze i mehaničari koji se nakon što procjenjuju gužvu odlučuju za neobično rješenje.

image

Tramvaji ZET-a

Privatna Arhiva/

- Mehaničari tada s vozačima donose odluku da tramvaj poguraju drugim tramvajem. Na kraju je sve ispalo simpatično, govori nam jedna od putnica te linije. Tako je na kraju u pomoć uskočio i vozač tramvaja broj 12 koji je stajao u gužvi. U jednom

trenutku započinje gurati tramvaj u kvaru vlastitim tramvajem te nakon nekoliko pokušaja, uspijevaju upaliti tramvaj broj 17. Nakon što se tramvaj vratio u funkciju, putnici su se jednostavno vratili u njega i nastavili svoje putovanje.

- Taj guranac je trajao kraće nego da se zvala vučna služba vjerojatno. Na kraju smo stigli sretno do Borongaja, dodaje putnice te linije.

Ako imate gradsku priču javite nam se na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:41