GLAVNA VIJEST

Vijest o iznenadnoj Bandićevoj smrti snažno odjeknula u regiji, pogledajte što pišu vodeći mediji

Bandić je na čelu Zagreba, s kraćim prekidima, bio od 2000. godine, što ističu mnogi mediji u regiji
Naslovnice portala i medija u regiji donose vijest o smrti Milana Bandića
 Screenshot

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju rano ujutro preminuo je u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je Služba za informiranje Grada Zagreba.

Bandić je na čelu Zagreba, s kraćim prekidima, bio od 2000. godine.

Vijest o smrti Bandića, koji je na poziciju gradonačelnika Zagreba biran čak 6 puta (od čega tri puta izravno - 2009., 2013., i 2017.), prenijeli su i svi vodeći mediji u regiji.

Tako beogradski Blic kratkim naslovom izvještava da je "Umro gradonačelnik Zagreba Milan Bandić", a u tekstu koji je uglavnom preuzet od hrvatskih medija podsjećaju na Bandićevu politički biografiju.

image
Naslovnica portala Blic
Screenshot

Pod gotovo identičnim naslovom o Bandićevoj smrti javlja i srbijanska javna televizija RTS, a u tekstu se uglavnom oslanjaju na priopćenje Službe za informiranje Grada Zagreba.

image
Naslovnica portala RTS-a

Kao glavnu vijest Bandićevu smrt ističe i portal B92, koji u tekstu navodi kako je gradonačelnika Zagreba iznenada preminuo, a potom također podsjećaju na njegovu politički biografiju i pravosudne procese u koji su se protiv njega vodili.

image
Naslovnica portala b92
Screenshot

Slovenska tiskovna agencija STA također Bandićevu smrt donosi kao glavnu vijest pod naslovom "Umro je dugogodišnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić".

image
Naslovnica STA
Screenshot

Kao vodeću vijest odlazak zagrebačkog gradonačelnika donosi i portal dnevnih novina Delo, a svojem su tekstu istaknuli nešto više biografskih činjenica u odnosu na agenciju STA.

image
Naslovnica portala Delo
Screenshot

Portal 24ur pak kratko piše da je "Umro Milan Bandić", a većina teksta odnosni se na političku biografiju pokojnog gradonačelnika Zagreba.

image
Naslovnica portala 24ur
Screenshot

Vijest o Bandićevoj smrt istaknuo je i mariborski "Večer".

image
Naslovnica portala Večer
Screenshot

Svi vodeći mediji u BiH također pišu o Bandićevoj smrti. Dnevni avaz to drži kao vodeću vijest na svojem portalu, a imaju već i posebni biografski tekst o tome "Tko je bio Milan Bandić". Smrt gradonačelnika Zagreba vodeća je vijest i na portalu dnevnih novina Oslobođenje.

image
Naslovnica portala Oslobođenje
Screenshot

Hercegovački portal Poskok kao glavnu vijest donosi da je "Umro Milan Bandić", a sam tekst se oslanja na Službu za informiranje Grada Zagreba.

image
Naslovnica portala Bljesak
Screenshot

Identičnu vijest donosi i portal Bljesak, s nešto dužim tekstom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:56