POKUPSKO

VIŠE NEĆE MORATI PJEŠAČITI 6 KILOMETARA DO NAJBLIŽE STANICE Vratili autobusnu liniju nakon sastanka s građanima, ali... 'To nije ono što smo htjeli!'

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Stanovnici Pokupskog ponovno će dobiti svoju autobusnu liniju.

Nakon što im je 1. listopada tvrtka Autoturist bez najave ukinula liniju do mjesta Lijevi Štefanki, oko tisuću ljudi iz toga kraja samostalno se moralo snaći za put do škole i posla. Neki su čak pješačili po šest kilometara do Žužić Brda gdje je najbliže stajalište ZET-a, a stanovnici su stalno molili nadležne službe da im pomognu i vrate autobus u njihovo mjesto.

Nakon pisanja Jutarnjeg lista građani su dobili priliku da izraze svoje nezadovoljstvo, a nadležne su se institucije upoznale s njihovim slučajem. Građani su poslije objave teksta zatražili sastanak u Zagrebačkoj županiji, gdje su im u petak potvrdili da će vratiti ukinutu liniju.

- Uvest će ponovno bus Autoturista koji će povezivati mjesto Lijevi Štefanki s ostalim ZET-ovim linijama. Bus će voziti samo radnim danom, a karta će nam biti 10 kuna. Navodno bi trebala krenuti od 3. prosinca - kaže Miroslav Blažeković, jedan od stanovnika koji je bio na sastanku.

Ipak, u glasu smo primijetili da nije sretan.

- To nije ono što smo htjeli. Najbolje je rješenje da produlje liniju ZET-a za tih šest kilometara, no čelnici Zagrebačke županije rekli su da je to nemoguć scenarij jer ZET traži preveliku cijenu. Tako da, dobili smo pomoć, no to nije trajno rješenje - kaže Blažeković te dodaje kako će probati organizirati sastanak s predstavnicima ZET-a. Ako im tamo objasne da je nemoguće produljenje linije, onda će tek odustati od te ideje.

- Ako dođe do toga, onda ćemo živjeti i s ovom linijom - veli Blažeković.

Podsjećamo, Autoturist je ukinuo tu liniju jer im nije bila isplativa. Građani su zato posljednja dva mjeseca morali autima ili pješice ići do šest kilometara udaljenog Žužić Brda, gdje se nalazi zadnja postaja ZET-ove linije 311, koja vozi do Glavnog kolodvora. Prije Autoturista je tom trasom vozio ZET, no oni su prije nekoliko godina prestali voziti tom trasom. Iz Zagrebačke županije su isprva rekli kako nemaju dovoljno sredstva da sufinanciraju tu liniju, no čini se da su u međuvremenu pronašli neko drugo rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:56