OPET VISOKE BROJKE

Više od 500 slučajeva u Zagrebu, na području Splita na Covid pozitivno najmanje 30% testiranih!

Županijski stožeri trebali bi uskoro početi s objavom najnovijih podataka, a Nacionalni stožer objavit će ih u 10 sati
Kolone automobila na Velesajmu (27.10.2020.)
 Marko Todorov/Cropix

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' dr. Sandra Šikić rekla je u četvrtak ujutro kako je u Zagrebu danas više od 500 novih dijagnosticiranih slučajeva zaraze koronavirusom, a građane je opetovano pozvala na odgovorno ponašanje.

Pojasnila je i kako 'peakovi' i oscilacije u broju novozaraženih ovise i o broju testiranja.

"Preko vikenda se manje testira. Trebamo svi pridonijeti svojim ponašanjem da brojke budu manje", poručila je rekla je Šikić gostujući u emisiji HTV-a Dobro jutro Hrvatska.

Rekla je i da se pri pojavi prvih simptoma svakako treba javiti svom liječniku obiteljske medicine. "On će vam savjetovati što dalje. Nije dobro odmah juriti na testiranje. Ali za to vrijeme dok se čeka, ne se družiti ni s ukućanima, a pogotovo ne ići na posao u tramvaje i slično", kazala je Šikić.

Dodala je kako je i u Zavodu bilo pozitivnih osoba, a trenutno je nekoliko njih u samoizolaciji.

"Uspijemo spavati. Naporno radimo već jako dugo. Hvala svima na predanom radu i trudu i visokoj motiviranosti koju svakodnevno pružaju", kazala je Šikić.

N1 javlja da se kolone za testiranje na Zagrebačkom velesajmu stvaraju se od ranoga jutra. Testiranje počinje u 8 sati, no građani su ondje stigli mnogo ranije ne bi li se što prije testirali.

Prema neslužbenim informacijama koje je Slobodna Dalmacija u srijedu ujutro, Splitsko-dalmatinska županija danas bi mogla biti hrvatski rekorder po postotku novoozaraženih od ukupnog broja testiranih na Covid-19 u zadnja 24 sata.

Kako doznaju, zaraženo je najmanje 30 posto testiranih s područja Splita i županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:29