OPREZ!

Više Zagrepčana primijetilo je kraj stanova neobične znakove. Policija: ‘Ne brišite ih, nego odmah prijavite‘

Riječ je o malim, teško primjetnim znakovima kraj vrata ili zvonca

Ilustracija, ulazna vrata

 Toms Llamas Quintas/Alamy/Alamy/Profimedia/Toms Llamas Quintas/alamy/alamy/profimedia

- Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite!, osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju, piše dnevnik.hr.

- Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima smo shvatili da su se kroz cijelo ljeto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi", rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

Riječ je o malim, teško primjetnim znakovima kraj vrata ili zvonca. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojavi njima gdje su ti znakovi osvanuli.

- Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela, objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije za Novu TV. .

Prevencija je tu najvažnija, ali i dobri susjedi.

- Vrata su prva točka provale. Pogotovo na stanovima gdje je to jedini način na koji se može ući bez odobrenja. Produljuje vrijeme provale i glasna su, pa onda naravno reagira i netko od susjeda, rekao je za dnevnik.hr stručnjak za protuprovalna vrata Juraj Juriša.

- Nek vam susjed uzima poštu iz sandučića, dakle, na bilo koji način stvoriti privid da nekog u stanu ima, savjetovala je Goatti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:59