TOMAŠEVIĆ PRIJETI

‘Vlada ukida prirez? To bi poskupilo ZET-ove karte pet puta, a otkrit ću vam i koliko će koštati vrtići!‘

Zagreb bi zbog ukidanja prireza mogao ostati bez 126 milijuna eura

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je najavu iz Vlade da će se ukinuti prirez. Zagreb bi tako mogao ostati bez 126 milijuna eura.

Tomašević je kazao da je ministar Marko Primorac obećao da će iskomunicirati cijeli prijedlog reforme, ali da zasad nema nikakve službene komunikacije iz Vlade prema Gradu Zagrebu.

Ukidanje prireza, kaže zagrebački gradonačelnik, značilo bi rast cijena.

- Ako ne bi bilo subvencija karata tramvajskog prometa cijena bi bila četiri-pet puta veća, vrtići bi bili 2000 kuna mjesečno, kazao je, javlja Tportal.

Kazao je i da suficit u Gradu Zagrebu nije pao s neba. Naveo je da sada pet godina moraju imati suficit kako bi pokrili dugove koje je napravio bivši gradonačelnik, kako bi došli na nulu.

- Mi nismo imali neplanirani suficit - mi smo ga planirali i planiramo i ne možemo ga potrošiti. To je novac kojim se financira deficit koji nam je ostavljen u nasljeđe i kojim će se idućih pet godina financirati kašnjenja u plaćanju. Naravno da treba porezno rasteretiti građane da porastu plaće, posebno one najniže, međutim da li će se to znatno reflektirati na znatno smanjenje prihoda gradova, onda ćemo imati drugu vrstu problema, dodao je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:27