LIDIJA TOMIĆ

Voditeljica javne nabave u Holdingu dobila nezakonit otkaz?

Otkaz Lidiji Tomić potpisao je samo šef Hodinga Ivo Čović, a zakonom je predviđen i supotpis šefa Nadzornog odbora
Zagreb, 190209.Ivo Covic, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga, snimljen u svom uredu na zagrebackom velesajmu.Foto: Sasa Midzor Sucic / Cropix
 Saša Midžor Sučić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović toliko je požurio s novom sistematizacijom i preraspodjelama unutar gradske megatvrtke da je neke otkaze, o kojima je Jutarnji pisao, podijelio protupravno.

Jedan od tih primjera je i bivša članica Uprave i šefica javne nabave Lidija Tomić, kojoj je Ivo Čović uručio Sporazum o prestanku Ugovora o pravima i obvezama člana Uprave, a koji nije supotpisao predsjednik Nadzornog odbora.

Naime, prema izjavi o osnivanju Holdinga i Zakonu o trgovačkim društvima, jedino predsjednik NO-a može potpisati prestanak Ugovora. Iz Sporazuma koji je Čović poslao Lidiji Tomić putem faksa, predviđeno je mjesto za samo jedan potpis - onaj Čovićev.

- Samo sam zatražila da se poštuje procedura, nakon čega bih se pismeno očitovala. Ako se nastave kršiti procedure, Holding bi nakon okončanja ovog procesa s novom kadrovskom križaljkom mogao zaprimiti niz ozbiljnih tužbi - kaže Tomić.panić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 21:42