ŠTO TI MOŽEŠ UČINITI ZA MIR?

Volonterski centar Zagreb organizira uklanjanje grafita mržnje!

Pomognite nam da pronađemo grafite koji sadrže govor mržnje i s vlasnicima objekata na kojima se nalaze dogovorimo njihovo uklanjanje
 Mario Pušić/CROPIX

VCZ i ove godine organizira kampanju 'Što Ti možeš učiniti za mir?' povodom Međunarodnog dana mira koja će trajati od 11. do 22. rujna 2010., u sklopu koje ćemo organizirati i međunarodni volonterski kamp na kojemu će sudjelovati 10 međunarodnih volontera.

Pomognite nam da pronađemo grafite koji sadrže govor mržnje i s vlasnicima objekata na kojima se nalaze dogovorimo njihovo uklanjanje!

Ukoliko na zidovima Vaše ili susjednih zgrada postoje natpisi ili grafiti koji predstavljaju govor mržnja (uvredljive poruke protiv pojedinaca ili određene skupine, manjina i sl.) molimo Vas da provjerite s vlasnikom zgrade/predstavnikom stanara da li postoji interes za uklanjanjem tih natpisa i/ili oslikavanjem poruka mira preko natpisa mržnje.

Ukoliko postoji interes, molimo da nam javite lokaciju i/ili posaljet sliku i broj telefona vlasnika/predstavnika stanara zgrade na kojoj se nalaze natpisi.

Oslikavanje pozitivnih poruka koje dogovaramo s odgovornom osobom (poput 'Mir počinje osmjehom' i sl.) radili bi ulični umjetnici – volonteri, a sve troškove boja i materijala osigurava VCZ.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas cim prije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefone 01 301 3058, 098 373 672.

Mirovni, srdačni, volonterski i umjetnički pozdravi! Javite nam se kako bismo ih zajednički uklonili i uljepšali svoje životno okruženje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 14:27