NESREĆA U DUBRAVI

Vozač naletio na pješakinju (70) na autobusnoj stanici nakon što mu je drugi auto oduzeo prednost

Pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Zagreb, objavili su iz PU zagrebačke

ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/CROPIX

U bizarnoj prometnoj nesreći, koja se u subotu prijepodne dogodila na području Gornje Dubrave, teško je ozlijeđena 70-godišnja pješakinja. Žena se nalazila na autobusnom stajalištu kad je na nju naletio automobil, koji se prethodno sudario.

Naletu na 70-godišnjakinju prethodio je sudar dvaju automobila koji je izazvala 31-godišnjakinja uletjevši svojom Opel Astrom u raskirižje i oduzevši prednost prolaza drugome vozilu u koje je zatim udarila. O događaju je u nedjelju ujutro izvijestila zagrebačka policija.

- U subotu, 30. srpnja oko 10.20 sati, 31-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Novoselečkog puta u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Branovečkom cestom, prošla je pored prometnog znaka ‘križanje ceste s prednošću prolaska‘ i ušla u navedeno raskrižje.

Uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim lijevim dijelom automobila naletjela je na stražnju lijevu stranu osobnog automobila marke Renault Senic zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak, a u tom trenutku ušao je u raskrižje i u raskrižju skretao ulijevo u smjeru sjevera i u odnosu na gore navedeno vozilo, imao prednost prolaska.

Odmah potom Opel je nastavio nekontrolirano kretanje u smjeru zapada, prešao preko nogostupa koji se nalazi sa zapadne strane raskrižja gdje je ujedno i autobusno stajalište te je naletio na 70-godišnju pješakinju. U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Zagreb - objavili su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:55