SKRIVAO DROGU

Vremešni diler (72) iz Zagreba pao u ruke policiji, pretragom stana i ostave pronašli mu kokain

Osumnjičeni Miro Đ. također je bio uhićen zajedno sa skupinom osumnjičenika za niz oružanih pljački

ilustrativna fotografija
 

 Ranko Suvar/CROPIX

Zagrebačka policija izvijestila je na svojim web stranicama kako je kod 72-godišnjaka s područja Zagreba pronašla 34,3 grama kokaina, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 72-godišnjem Miri Đ. zvanome Suljo, kojemu se na zagrebačkom Općinskom sudu još uvijek sudi zbog optužbi da je sakrivao pištolj koji su pljačkaši početkom 2013. oteli zaštitaru Splitske banke u Vukovarskoj ulici u Zagrebu kad je opljačkano 1,6 milijuna kuna.

Miro Đ. je, kako je izvijestila policija, predan pritvorskom nadzorniku, a Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je zatražilo određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom. Istraživanjem je provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u prostorima na području Prečkog nakon čega je pripremljenu drogu prodavao na ilegalnom tržištu. U Prečkom je obavljena pretraga stana i ostave koje koristi 72-godišnjak te su tom prilikom policijski službenici pronašli ukupno 34,3 grama kokaina, tri digitalne vage te određeni novčani iznos", izvijestila je policija ne navodeći indentitet osumnjičenika.

Osumnjičeni Miro Đ. bio je uhićen zajedno sa skupinom osumnjičenika za niz oružanih pljački predvođenih Željkom Vrbatom, no nakon provedenoga suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom, Vrbat i ostali nepravomoćno su oslobođeni optužbi, a državno odvjetništvo žalilo se na oslobađajuću presudu.

Miro Đ. je pak bio optužen samo da je skrivao pištolj, dok s pljačkama nije imao veze. Međutim, zbog njegova zdravstevnoga stanja postupak je u odnosu na njega bio razdvojen, da bi nakon nekoga vremena, budući je riječ samo o jednome djelu prikrivanja, taj dio postupka bio delegiran na Općinski sud, gdje se još danas vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:53