FULIRANJE

ZA DVA TJEDNA POČINJE NAJIŠČEKIVANIJI DOGAĐAJ U GRADU Pogledajte detaljan program

Interes za zakup kućica bio je ogroman, a prvi put će sudjelovati i restorani iz Dalmacije, Fabrika i Fabro
Zagreb, 311213.Tomiceva ulica. Grad Zagreb organizirao je docek Nove godine za gradjane na vise lokacija, a Tomiceva ulica podno uspinjace bila je zona Fuliranja. U novogodisnjoj veceri nastupili su Soulfingersi.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Za dva tjedna počinje Fuliranje, najiščekivaniji adventski događaj u gradu koji je u protekle dvije godine u ulicu pod uspinjačom privukao više od 400.000 ljudi. Otvaranje je 22. studenog, a događanja u Tomićevoj trajat će sve do 1. siječnja. Koncept ostaje isti, kombinacija dobre hrane, glazbe i zabave sa zanimljivim izlagačima, ugostiteljima i izvođačima. U Tomićevoj će se ponovno naći neki od najpopularnijih ugostitelja na Fuliranju prošlih godina, ali stižu i neki novi, kako iz Zagreba tako i iz drugih dijelova Hrvatske.

Menadžer projekta Fuliranje Roman Pokos kaže kako je interes za sudjelovanje na Fuliranju ove godine bio jako velik.

- Naš je koncept oživio Tomićevu i postao svojevrsna blagdanska špica, nezaobilazno mjesto koje ne propuštaju obići ni turisti, ali ni Zagrepčani. Uspjeli smo stvoriti pozitivnu atmosferu zbog koje je interes za sudjelovanje na Fuliranju i ove godine bio velik - kaže Pokos i dodaje da ove godine ponudu šire i s restoranima s obale, pa tako na ovogodišnje Fuliranje dolaze komiška Fabrika Luke Nižetića i murterski Fabro. Od zagrebačkih restorana, na Fuliranje stiže Le Štruk, inače smješten u Tkalčićevoj.

Neja Markičević / CROPIX;

U ulici će biti ukupno 18 kućica, od čega su pola ugostiteljski sadržaji.

Uz hranu, važan dio ponude Fuliranja je glazba, kaže Roman Pokos, pa su ove godine pripremili nekoliko iznenađenja.

- Za doček Nove godine pripremamo koncert Ljetnog kina, a dobrih koncerata i performerskih nastupa bit će i drugim danima. Imat ćemo i zanimljiv program i za Badnjak, ali ćemo detalje o svemu tome otkrivati postupno. Za razliku od prethodnih godina kada smo se fokusirali na određena vremenska razdoblja najprije 30-e pa onda 50-e, ove se godine nismo ograničili nikakvim vremenskim odrednicama.

Ostala adventska događanja

Advent na Trgu bana Josipa Jelačića

29. 11. - 24. 12.

Na Trg će biti postavljena otvorena pozornica na kojoj će se svakog dana održavati različiti programi, od dječjih priredbi, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. U adventskoj kući bit će postavljena još jedna pozornica na kojoj će se održavati koncerti, a prodavat će se kobase i kuhano vino.

Neja Markičević / CROPIX;

Jazz na Cvjetnom

6. 12. - 20. 12. 2014.

Srce Zagrebačkog života, bilo Zagreba, vaš Cvjetni trg, poziva vas da dočekate blagdane u ritmu profinjenosti klasike te plešete uz jazz mladih i jako dobrih glazbenika, dok se netko zaljubljuje u vas. Jer to je Cvjetni trg.

Ledeni park na Tomislavcu

30. 11. 2014. - 18. 1. 2015., 10 - 23 h

Na jednom od najljepših parkova Lenuccijeve potkove prvi put ove godine bit će postavljeno klizalište, koje će okruživati štandovi s hranom i toplim pićima, a redovito će se održavati i koncerti i performansi.

Advent na Zrinjevcu, Neja Markičević / CROPIX;

Božićni sajam

Već tradicionalno, u ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića i ovog će Adventa biti postavljen tradicionalni Božićni sajam na kojem će se moći kupiti prigodni božićni pokloni, licitari i medenjaci, šareni ukrasi, božićni nakit i suveniri, a prodavat će ih zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda.

Advent na Zrinjevcu

29. 11. 2014. - 01. 01. 2015.

Cijela aleja platana bit će ukrašena s tisućama lampica, u starom glazbenom paviljonu svirat će se božićni klasici i klasična glazba, na štandovima će se prodavati suveniri i božićni ukrasi, a u kućicama s hranom stari zagrebački specijaliteti poput krpica sa zeljem, jabuka u šlafroku, zapačenih štrukli, kao i neizostavno kuhano vino i topla čokolada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:58