‘POZORNICA‘ U KAŠINI

Za skupu nadstrešnicu izdvojit će se još 81.000 kn: ‘Smiješno je napravljena, bila je ruglo‘

‘Mi smo samo tražili da se natkrije vanjska pozornica i taj prijedlog smo prije nekoliko godina uputili Gradu i to je sva priča‘
Nadstrešnicu koja se nalazi pokraj mjesnog odbora Grad je platio 150 tisuća kuna.
 Ronald Gorsic/Cropix

- Mene ljuti kaj se digla prašina oko toga jer smo mi tražili još prije pet-šest godina da se ta pozornica natkrije, ali tak je kak je. I nije istina da sam član stranke Milan Bandić 365 - Stranka rada i solidarnosti - izjavio je Miljenko Bertović, predsjednik Mjesnog odbora Kašina, mjesta nedaleko od Sesveta koje se opet našlo u pozornosti medija. Ovoga puta zato što su mediji otkrili da je nakon što je za nadstrešnicu otvorene pozornice prvo potrošeno 149.000 kuna, sada se planira izdvojiti dodatnih 81.250 kuna.

- Trebate znati da Mjesni odbor na čijem sam ja čelu nema ništa s financiranjem. To pitanje natkrivanja nadstrešnice potegnulo se još 2015./2016. godine u povodu 800. obljetnice Kašine, ali to se tada nije uspjelo realizirati - kaže nam Bertović. S prvotnim rješenjem koje je koštalo 150.000 kuna Bertović sam kaže da nije bio zadovoljan, što je rekao i na sastanku s predstavnikom izvođača te da to rješenje nije dobro, tvrdi, upozoravao je već prilikom izvođenja radova.

image
Ronald Gorsic/Cropix

- Rekao sam to i na sastanku s pročelnicom i dogovorili smo se da to tako ne može ostati već da će se ta nadstrešnica morati proširiti. Jer, ne možete natkriti nešto nasred pozornice. To kako je bilo napravljeno je bilo smiješno i ta je nadstrešnica bila ruglo. I ja sam obrtnik pa nešto znam, ali ja kao predsjednik Mjesnog odbora s troškovima i izradom troškovnika nisam imao nikakve veze. Grad je raspisao natječaj, mislim da je arhitekt koji je radio i prvo rješenje izabran i za ovo drugo. Mene su ljudi isto zbog toga prozivali, a ja kao predsjednik Mjesnog odbora s izborom izvođača nisam imao nikakve veze. Bio je javni natječaj i na njemu je izabran izvođač - kaže Bertović.

Prema objavljenim podacima, za izvođenje radova izabrana je tvrtka Moderni alati i strojevi.

- Mi smo samo tražili da se natkrije vanjska pozornica i taj prijedlog smo prije nekoliko godina uputili Gradu i to je sva priča - kaže nam Bertović. On osobno, osim što opovrgava da je član stranke zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, kaže kako još nije donio odluku hoće li se kandidirati na lokalnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:58