CROWDFUNDING

Za spas Kulturnog centra u Mesničkoj Zagrepčani dosad prikupili devedeset tisuća kuna

Prikupljena sredstva će pomoći da se koncerti, predavanja i okupljanja i dalje održavaju u Mesničkoj 12, omiljenom okupljalištu građana
Darko Rundek i Rambo Amadeus u KCM-u
 Kulturni centar Mesnička

Kulturni centar Mesnička, smješten u samom centru Zagreba, mnogim je građanima jedna od omiljenih adresa. Na žalost, KCM dijeli sudbinu brojnih sličnih objekata koji su zbog pandemije morali ostati zatvoreni, čime je urbana kultura grada značajno osiromašena.

Ipak, Zagrepčani to nisu htjeli dozvoliti pa su preuzeli stvar u svoje ruke. Pokrenuta je crowdfunding kampanja kojom je u kratkom roku prikupljeno gotovo devedeset tisuća kuna.

- Popularni KCM, otvoren nakon preuređenja 2018. godine s ciljem da postane novo središte urbane kulture, pao je zbog COVID krize u probleme - a u još većoj nevolji su izvođači, jednako jazz, rock i punk, koji nisu 'pošteno' nastupili duže od godinu dana. Kako bi se spasilo što je moguće, u travnju je pokrenuta Crowdfunding kampanja za spas ne samo kluba kao takvog nego i cijele alternativne scene koja se u njemu okupljala, a koja je ostala bez glavnih izvora financiranja - live evenata. Usprkos tome što je većina građana u nevolji, pokazalo se da je Kulturni centar Mesnička tijekom tri godine rada ušao u srca ciljane publike: u kampanji koja završava ovaj tjedan, prikupljeno je skoro 90.000 kuna, što će pomoći da se koncerti, predavanja i okupljanja i dalje održavaju u Mesničkoj 12, 'kad sve ovo završi' - kažu organizatori kampanje.

U međuvremenu, dok još nema koncerata, može se popiti kava na terasi, pa i na taj način pomoći urbanu scenu. Link za uplatu otvoren je do kraja tjedna, a sa dolaskom ljeta, nadajmo se, bit će mogući i novi veseli trenuci u Mesničkoj, kažu u KCM-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 22:58