PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ

‘Za sve s mirovinom ispod 3200 kuna i za sve preko 65 godina grad bi platio dopunsko zdravstveno‘

Kandidatkinja za gradonačelnicu stranke Rada i solidarnosti predstavila je svoju viziju socijalnih politika
Jelena Pavičić Vukičević
 Ronald Gorsic /cropix

Kandidatkinja za gradonačelnicu stranke Rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević predstavila je u ponedjeljak svoju viziju socijalnih politika u Zagrebu, pri čemu je istaknula plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve s mirovinama ispod 3200 kuna.

"Osmislili smo neke nove mjere. Za sve sugrađane s mirovinom ispod 3200 kuna i za sve one starije životne dobi preko 65 godina Grad Zagreb bi platio dopunsko zdravstveno osiguranje", rekla je novinarima Pavičić Vukičević ispred Doma za starije Ksaver.

Pavičić Vukičević istaknula je kako nedostaje mjesta u domovima umirovljenika, u idućem razdoblju gradit će se dom za starije na Markuševcu, a u domovima za starije bit će posebni odjeli, poput odjela za alzheimerove bolesnike.

"Kako bi što brže došli do toga cilja, planiramo uvesti subvencije za sugrađane koji se odluče biti smješteni u privatnom domu. Mislim da je bitno pružiti uslugu, nije bitno je li to gradski ili privatni dom", najavila je Pavičić Vukičević.

Istaknula je posebnu mjeru za jednoroditeljske obitelji, kojih je u Zagrebu čak 20 posto, jer smatra kako su one u posebnom riziku od siromaštva.

Komentirajući najavu mnogih protukandidata da će ukinuti mjeru roditelj odgajatelj, Pavičić Vukičević poručuje da su vrlo ponosni na tu mjeru i da je planiraju unaprijediti.

Nemamo ugovor s Macanom

Što se tiče financijskih izviješća za predstojeće izbore, ustvrdila je da su u zakonom propisanim rokovima prijavili gotovo sve.

"Za račun koji smo otvorili za kandidaturu za gradonačelnicu i zamjenike prijavili smo 290.000 kuna, za Gradsku skupštinu 230.000 kuna, mislim da ćemo ostati u tim okvirima. S obzirom na dopuštena sredstva, to će biti otprilike 50 posto onoga što smijemo potrošiti", kaže Pavičić Vukičević.

Na upozorenje da u izviješću nije navedena suradnja s tvrtkom Ipsos, niti tvrtkom Krešimira Macana, od kojih je naručivala istraživanja, Pavičić Vukičević naglašava kako imaju ugovor s Real grupom.

"Sve smo radili s Real grupom, oni su dalje naručivali što su od koga trebali. S Macanom nemamo ugovor", kazala je Pavičić Vukičević.

Na pitanje smatra li da su joj ankete, koje su joj išle u korist, pomogle u kampanji, Pavičić Vukičević odgovara kako se u medijima sugerira da su izbori praktički već gotovi.

"Našim sugrađanima želim poslati poruku da ništa nije gotovo. Pozivam ih da izađu na izbore i glasuju za najbolje kandidate i izbornu listu. Što se tiče samih anketa, po nekima bi mogla zaključiti da se nisam niti kandidirala", rekla je Pavičić Vukičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 14:51