19 DANA U KVARU

Zagreb Eye još nije proradio, jako je upitno hoće li uopće. Otkriveno kako je došlo do problema

Panoramski kotač u sklopu Winter parka na Tuđmancu trebao je biti najveća atrakcija na ovoj lokaciji
 Lucija Ocko/Cropix

Zagreb Eye, panoramski kotač visok čak 36 metara, do daljnjega neće raditi jer su neprofesionalnim transportom oštećeni strujni ormari i elektronički sklopovi. Problem je uočen prilikom paljenja rasvjete i upravljanja nakon što je kotač već bio montiran, napisali su iz Winter parka Zagreb na Instagramu.

Panoramski kotač u sklopu Winter parka na Tuđmancu trebao je biti najveća atrakcija na ovoj lokaciji, a s radom je trebao početi paljenjem prve adventske svijeće 26. studenog. Na internetskoj stranici Winter parka navode da je panoramski kotač već godinama zaštitno lice svih najboljih svjetskih top destinacija, no Zagreb očito neće iskusiti čari čarobne vožnje.

Još u studenom krenule su najave zimske atrakcije s 24 poluotvorene kabine i postavljanje fotografija velikog kotača na društvene mreže. Na lokaciji bi trebao ostati još 23 dana iako već 19 dana ne radi. Tvrtka u vlasništvu ima još jedan kotač koji uredno radi, a čim odradi servis i zagrebački kotač počet će se okretati.

- Nama je najviše žao što kotač nije u funkciji. Nažalost, tijekom transporta oštećen je dio strujnog ormara, što smo ustanovili tek kad smo namontirali kotač. Trenutno čekamo isporuku zamjenskog dijela, no ni sami nismo sigurni kad bi to moglo biti. Nadamo se kroz nekoliko dana, rekla je Anita Tuček iz Festa, tvrtke koja se bavi organizacijom manifestacija i najmom opreme za sajmove.

Dodaje da im je posao otežan zbog padalina te da ulažu ogromne napore da bi ga osposobili. Originalni oštećeni dijelovi su specifični i nisu ih uspjeli dobaviti, a zamjenski nisu odgovarajući.

image
Lucija Ocko/Cropix

- Napominjemo da je panoramski kotač u cijelosti privatna investicija, uredno smo zakupili lokaciju te smo platili sve troškove montaže tako da je isključivo naš najveći poslovni interes da radimo. Kad panoramski kotač servisiramo, vratit ćemo ga u Zagreb te ponuditi sadržaj koji smo svi željno očekivali, stoji u objavi.

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:10