DANIJELA DOLENEC

‘Zagreb iduće godine uvodi centralni obračun plaća. To je važan element projekta gradske riznice‘

‘Mi imamo 340 proračunskih korisnika, tako da je za nas implementiranje sustava gradske riznice veliki zahvat koji će trajati više godina‘, kaže Dolenec

Danijela Dolenec

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec izjavila je u srijedu da Gradska uprava namjerava iduće godine uvesti centralni obračun plaća, što je važan element projekta gradske riznice.

Dolenec je rekla novinarima da se radi na uvođenju gradske riznice, kako bi se standardiziranjem i digitaliziranjem procesa rizničnog poslovanja na razini proračuna i proračunskih korisnika postigla veća učinkovitost i efikasnost, što se mora vidjeti na uslugama za građane, te prema poduzetnicima i svim poslovnim subjektima.

Podsjetila je da su nedavno zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi kolege iz Rijeke, Splita i Osijeka pokrenuli inicijativu "Četiri grada", kako bi gradske uprave naučile potrebna znanja jedne od drugih, a upravo je riznica primjer u kojem Zagreb može učiti od Splita, Rijeke i Osijeka.

U međuvremenu su se informirali kako su drugi gradovi implementirali taj sustav, no Zagreb je znatno veći i složeniji od njih.

"Mi imamo 340 proračunskih korisnika, tako da je za nas implementiranje sustava gradske riznice veliki zahvat koji će trajati više godina", istaknula je Dolenec.

Međutim, odlučili su jedan izdvojeni modul - centralni obračun plaća, pokrenuti ranije i na taj način važan element riznice pokušati uvesti u roku godine dana, kazala je.

Centralni obračun plaća je cjelovit sustav za praćenje rashoda i kadrovsku evidenciju zaposlenih u javnom sektoru, koji je prije desetak godina uveden na državnoj razini, a sada će se uvesti i na razini Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:31