KOLEKTIVNI PREGOVORI

Zagreb: Pregovarački odbori potpisali novu sistematizaciju za radnike ZET-a

Nova sistematizacija potpisana je 31. ožujka, a donesena je kao dodatak Kolektivnom ugovoru
 Ivana Nobilo/Cropix

Pregovarački odbori poslodavca i reprezentativnih sindikata potpisali su novu sistematizaciju za radnike ZET-a kojom su definirane grupe složenosti poslova s pojedinačnim koeficijentima složenosti poslova i stručnim spremama te obuhvaćeni dodaci za otežane uvjete rada.

Nova sistematizacija potpisana je 31. ožujka, a donesena je kao dodatak Kolektivnom ugovoru za radnike u trgovačkom društvu ZET. Rezultat je to zajedničke obveze preuzete prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora 8. veljače.

"Nova sistematizacija je donesena na obostrano zadovoljstvo i u dogovorenom roku, zahvaljujući intenzivnoj suradnji i dijalogu između Uprave ZET-a i reprezentativnih sindikata", priopćio je ZET.

To, smatra ZET, predstavlja značajan iskorak koji su radnici ZET-a čekali dugi niz godina, a zahvaljujući kojemu su u suradnji s našim socijalnim partnerima, odnosno sindikatima, stvoreni preduvjeti za unaprjeđenje uvjeta i organizacije rada.

Između sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga sistematizacija radnih mjesta potpisana je 27. ožujka, kojom radnicima ide dodatnih osam milijuna eura godišnje, a njome su izjednačeni i koeficijenti između podružnica.

Time je završen proces kolektivnog pregovaranja u Zagrebačkom holdingu i ZET-u.

U veljači su, nakon prosvjeda radnika Čistoće, pregovarački odbori Zagrebačkog holdinga, ZET-a i reprezentativnih sindikata potpisali Kolektivne ugovore s kojima se u sljedeće tri godine osigurava povećanje materijalnih prava radnika, socijalni mir i stabilnost poslovanja.

Kolektivni ugovori uključuju povećanje osnovice plaće od 1. siječnja za pet posto, a od 1. srpnja za dodatnih tri posto, povećanje fiksnog dijela mjesečnog dodatka na plaću kojim najviše dobivaju radnici s najnižim primanjima, te povećanje neoporezivih materijalnih prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:20