POČELA SANACIJA

Zagreb se probudio na -4°C, a zapadni dio grada bez grijanja: ‘Vrelovod je puknuo na dva mjesta...‘

Krajnji kupci u zapadnom dijelu grada Zagreba bez isporuke toplinske energije su od ranih jutarnjih sati
 Danijel Soldo/Cropix

Zagreb se prema podacima DHMZ-a jutros probudio na četiri stupnja Celzija ispod ništice, a zapadni dio grada u isto je vrijeme ostao bez grijanja. Iz HEP Toplinarstva potvrdili su da je zapadni dio Zagreba ostao bez grijanja zbog puknuća vrelovoda na dva mjesta.

- Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati, objavili su iz HEP Toplinarstva.

- Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta ‘Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba’, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, priopćeno je iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 18:39