PODIJELIO GRAĐANE

Zagreb već danima bruji o muralu u Masarykovoj, a što vi mislite? Glasajte u našoj anketi

Nekima je šareni i upadljivi Lunarov rad simpatičan, nekima je grozan, neki smatraju da mu tu nije mjesto...

Mural u centru Zagreba

 Damjan Tadic/Cropix

Prije pet dana Zagreb je dobio novu pješačku zonu u centru grada, na dijelu Masarykove ulice - od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve - od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve.

- Već treći puta širimo pješačku zonu u centru grada Zagreba, što smo obećali i to jasno piše u našem izbornom programu, poručio je tom prilikom gradonačelnik Tomislav Tomašević i podsjetio da su pješačku zonu proširili u Maloj Martićevoj i Staroj Vlaškoj.

No, možda i više nego li o samoj pješačkoj zoni, priča se o muralu koji je oslikan na križanju Preradovićeve, Tesline i Masarykove ulice, a čiji je autor svjetski poznat street art umjetnik Lunar.

Nekima je šareni i upadljivi Lunarov rad simpatičan, nekima je grozan, neki smatraju da mu tu nije mjesto, nekima je baš prikladan... Ukratko, čini se da je građane poprilično podijelio i da je malotko na njega ostao ravnodušan.

Stoga vas i mi pitamo u našoj anketi - što vi mislite o tom muralu, to jest sviđa li vam se, ne sviđa ili naprosto nemate jasno definiran stav.

Inače, u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska jutros je gostova dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet koji nije moga izbjeći pitanja o pješačkoj zoni. On je tom prilikom poručio da je njegova Facebook objava o novoj pješačkoj dosegnula 1000 lajkova. . Doduše, on je objavio sliku s drugog djela Masarykove na kojoj se ne vidi Lunarov grafit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:09