PRIOPĆENJE

ZAGREBAČKA ČISTOĆA UVODI MJERE ZBOG KORONAVIRUSA Svima će biti oprani spremnici za miješani otpad, ali moguća su odstupanja od režima odvoza

 Ronald Goršić / CROPIX

Zagrebačka Čistoća uvodi mjere zbog koronavirusa, među kojima će čistiti spremnike za komunalni otpad, objavili su u današnjem priopćenju. Postupak čišćenja spremnika trebao bi početi za sedam dana.

- Vodeći računa o vašem zdravlju i minimaliziranja mogućnosti širenja virusa Covid-19, uvažavajući preporuke svih relevantnih čimbenika kako na državnoj, tako i razini Grada Zagreba, djelatnici Čistoće od 23.ožujka kreću s pranjem spremnika za otpad. Raspored pranja spremnika za miješani komunalni otpad, za zajednice korisnika po gradskim četvrtima: Maksimir i Gornja Dubrava (ponedjeljak i četvrtak), Novi Zagreb istok i zapad (utorak i petak), Trešnjevka sjever i Stenjevec (srijeda i subota) i Donji grad (treća smjena, svi dani u tjednu). Nakon što se operu navedeni spremnici u ovim gradskim četvrtima, objavit ćemo plan za dalje - priopćili su.

Građani se mole da spremnike odlože na vidljivo mjesto. U Čistoći navode i kako su moguća odstupanja od uobičajenog režima odvoza otpada.

- Svjesni smo nastale situacije te također vodimo računa o vašem zdravlju, ali i zdravlju naših djelatnika koji obavljaju svoje poslove na otvorenome. Iz tog razloga moguća su manja odstupanja u odvozu odvojenih frakcija otpada (plastika i papir) dok će odvoz miješanog i biootpada ići sukladno dosadašnjem rasporedu. Ovaj tjedan odvozimo plastiku, a sljedeći papir te vas molimo da vrećice/ spremnici budu u tjednima odvoza odloženi na vidljiva mjesta - priopćili su iz zagrebačke Čistoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:39