HALLOWEEN ILI SVI SVETI?

Zagrebačka Gradska groblja pozivaju građane na bizarnu turu: ‘Želite li vidjeti kremacijske peći...?‘

Ususret blagdanu Svih svetih, prostor Krematorija pripremit ćemo na način da se mogu razgledati naši tehnički prostori, rekli su

Unutrašnjost Krematorija u Zagrebu

 Darko Tomas/Cropix

Brojni građani pripremaju se za blagdan Svih Svetih, kao i Dušni dan, kada se prisjećamo preminulih.

Tim povodom Zagrebački Holding, odnosno Gradska groblja, organiziraju pomalo neuobičajenu turu koja će se održati 22. listopada, a tijekom koje će građani moći obići zagrebački Krematorij te se upoznati s načinom funkcioniranja spalionice.

- 22. listopada organiziramo ‘Dan na Krematoriju’, kako bi dali odgovore na sva dosad postavljena pitanja, prezentirali procese i omogućili zainteresiranima uvid u naše prostorije.

Ususret blagdanu Svih svetih, prostor Krematorija pripremit ćemo na način da se mogu razgledati naši tehnički prostori gdje se odvijaju ispraćaji i kremacije. Ugostit ćemo medije i manje grupe građana, do 15 osoba. Ukoliko se ukaže potreba za veće grupe od 15 osoba, organizirat ćemo dodatan termin, u skladu s obvezama i mogućnostima - priopćili su.

Predvidjeli su deset minuta uvodne prezentacije te još toliko za šetnju od velike dvorane kroz odar, manipulativni hodnik i rashladne komore pa sve do kremacijskih peći, a građani će imati i priliku za postavljanje pitanja.

Očekuje se osam grupa građana, no ako bude većeg interesa Krematorij će biti spreman i za veće skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:07