PRIHVAĆEN PRIJEDLOG

Zagrebačka gradska skupština za određivanje Ulice Pod zidom pješačkom zonom

Istaknuto je kako je Ulica Pod Zidom već godinama vrlo zapuštena i zanemarivana, te je “slijepo crijevo” povijesnog centra
 Tomislav Krišto/Cropix

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno prihvatili prijedlog nestranačke zastupnice Dine Vasić kojom se od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži da u roku od 90 dana odredi pješačku zonu u Ulici Pod zidom.

Istaknuto je kako je Ulica Pod Zidom već godinama vrlo zapuštena i zanemarivana, te je “slijepo crijevo” povijesnog centra Zagreba iako s potencijalom pretvaranja u jednu od najljepših ulica u strogom centru grada. S obzirom na tendenciju proširenja pješačkih zona u centru, određivanje pješačke zone u Ulici Pod zidom je logični nastavak tog projekta.

Još 2014. raspisan je javni natječaj za idejni projekt preuređenja Ulice Pod Zidom te je bila predviđena kao pješačka zona sa zelenilom i terasama ugostiteljskih objekata. Omeđena je sa svih strana pješačkim zonama i nema gotovu nikakvu prometnu funkciju te ne bi bilo nikakvog negativnog utjecaja na protok potrebnog prometa jer gospodarski subjekti koji ulicu koriste za svoju djelatnost, to mogu obavljati u za to predviđenim vremenskim blokovima tijekom dana ili koristiti prilaz za dostavna vozila sa sjeverne strane Tržnice Dolac.

Gradski zastupnici su prihvatili i prijedlog gradonačelnika Tomaševića o kupnji poslovnih prostora za potrebe Dječjeg vrtića „Bajka“ i Osnovne škole Alojzija Stepinca.

Prihvaćen je i prijedlog Upravnog vijeća Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba te je za ravnateljicu Javne ustanove Maksimir imenovana Nika Dolenc s 2. studenoga, na četiri godine.

16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine koja je počela u četvrtak ujutro, zasjedanje je završila oko 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:48