OPROŠTAJ OD SREDNJE ŠKOLE

Zagrebačka norijada: Privedeno 14 maturanata, 15 intervencija Hitne pomoći

 Damjan Tadić / CROPIX

Zagrebačka "norijada" događaj je kojim se zagrebački maturanti tradicionalno opraštaju od srednje škole, a zbog povrede javnog reda i mira policija je ove godine privela 14 maturanata, a liječničku pomoć, zbog posljedica pretjeranog konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, primilo je 15 maturanata.

Šest tisuća maturanata iz 93 zagrebačke srednje škole u srijedu je slavilo završetak srednjoškolskog obrazovanja, a kako se doznaje u zgrebačkoj policiji u srijedu navečer, policija je privela 14 maturanata zbog povrede javnog reda i mira.

Zbog pretjeranoga konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, 15 maturanata trebalo je hitnu medicinsku intervenciju koja im je i pružena.

"Norijada" je počela u 11 sati na središnjem zagrebačkom trgu bana Josipa Jelačića. Maturanti u šarenim majicama s raznovrsnim porukama prepoznatljivim po školama koje su pohađali, bili su tradicionalno 'opremljeni' zviždaljkama i brašnom, ali i alkoholom, a neki od njih okupli su se u Manduševcu.

S Trga bana Josipa Jelačića krenuli su pjevajući i plešući na Bundek kamo su stigli oko 13,30 sati kako bi do kasnih sati slavili zadnji dan srednje škole.

U parku Bundeku bila je osigurana dežurstva zdravstvene službe, vatrogasaca, spasioca, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa i pojačane linije javnoga gradskog prijevoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:39