DESECI PREKRŠAJA

Zagrebačka policija pokrenula veliku akciju protiv dostavnih vozila, pogledajte gdje sve parkiraju

Utvrđen je ukupno 51 ciljani prekršaj od čega u utorak njih 25, a u srijedu 27 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja

Dostavno vozilo

 PU zagrebačka

Dostavna vozila imaju veću slobodu kad je riječ o zaustavljanju i kratkom parkiranju na mjestima na koja obična vozila ne smiju niti doći. No kako je sve više slučajeva zloupotrebe te mogućnosti, policija je pokrenula akciju.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave zagrebačke, u utorak 7. svibnja i u srijedu 8. svibnja 2024. godine provedena je ciljana akcija pojačanog postupanja prema dostavnim vozilima nepropisno parkiranima i zaustavljenima na kolniku koja predstavljaju smetnju za normalan tok prometa, odnosno krše odredbe članka 78. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

image

Dostavno vozilo

PU zagrebačka

Policijska uprava zagrebačka organizirala je ovakvu akciju uz vidljivost prometne policije u centru Grada Zagreba vodeći računa, kako o općoj sigurnosti tako i o prekršajima iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s posebnim fokusom na nepropisna zaustavljanja i parkiranja.

Provedenim aktivnostima zagrebačke policije utvrđen je ukupno 51 ciljani prekršaj od čega jučer njih 25, te danas 27 ciljanih prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

image

Dostavno vozilo

PU zagrebačka

Kako bi podigli prometnu kulturu u samom centru grada, u policiji sjreću pozornost vozačima dostavnih vozila da prilikom obavljanja dostava ne blokiraju promet niti da parkiraju na mjestima gdje se ili usporava protočnost prometa ili potpuno zaustavlja promet zbog takvog nemara a ujedno i počinjenog prekršaja.

image

Dostavno vozilo

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:16