SLAVKO KOJIĆ

‘Zagrebačka vlast nema kapaciteta da bi upravljala gradom, ne trebamo takvog gradonačelnika‘

Kad je u pitanju mjera roditelj-odgojitelj, predsjednik 365 BM smatra da nova vlast ne može dirati ‘ono što je dotad bilo‘

Slavko Kojić

 Damir Krajac/CROPIX

Predsjednik 365 BM, Slavko Kojić, u N1 Studiju uživo govorio je o mjeri roditelj-odgojitelj, novoj vlasti i situaciji u glavnom gradu.

Kad je u pitanju mjera roditelj-odgojitelj, Kojić zastupa gledište “opravdanosti demografske strane mjere”. Smatra da nova vlast ne može dirati “ono što je dotad bilo”.

- Sud je donio rješenje, ne odluku kako se često govori, o privremenoj obustavi izvršenja općeg akta. Sud to donosi kad ocjenjuje da bi mogla nastati šteta, u ovom slučaju za roditelje-odgojitelje - rekao je, dodavši da će sad roditelji-odgojitelji nastavljati primati novčana sredstva.

- Tomašević može ta pitanja uređivati prema svojem svjetonazoru u budućnosti, ali ne može zadirati u prošlost jer su ljudi stekli legitimna očekivanja i uredili svoje živote prema rješenju Grada Zagreba, dokazali da ispunjavaju propisane uvjete - mišljenja je predsjednik 365 BM.

Kaže da u Holdingu nema sistematizacije.

- Nemate mogućnost komparacije - onoga što se sad hoće i onoga što je bilo prije. Zaposlenome treba objektivno dokazati da ih ima troje, a ne petero. I onda se dolazi do subjektivnog pristupa - govori Slavko Kojić za N1.

Dolenec kaže da rade na sistematizaciji i da Lovriću slijedi otkaz, dok je gradonačenik rekao da takvog savjetnika ne treba.

- Mislim da mi ne trebamo takvog gradonačelnika ni takvu zamjenicu gradonačelnika. To je monstruozno, da ona kaže da rade organizaciju i sistematizaciju da bi se riješili Lovrića. Ako to nije politički revanšizam, ne znam što je - komentirao je i dodao da “ne rade ništa osim političkog revašizma, a nemaju kapaciteta da bi upravljali gradom”.

- Da biste upravljali gradom trebate imati tri komponente - kadrovsku, vizionarsku i novac. Za novac ih ne krivim u cijelosti, dio je i dražava blokirala - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49