NAKON PRIČE U JUTARNJEM

ZAGREBAČKE SVETICE PRIJE I POSLIJE Nakon devet godina konačno uklonjena dizalica s nedovršenog gradilišta, obližnji stanari napokon mirno spavaju

 
Zagrebačke Svetice s kranom i bez krana
 Ronald Goršić / Marko Todorov / Hanza Media

Nakon devet dugih godina napokon je uklonjena kran dizalica s nedovršenog gradilišta na zagrebačkim Sveticama koja je svojim “nosom” bdjela nad obližnjim zgradama. Kako je Jutarnji list ranije pisao, ta dizalica je ostatak propalog projekta iz 2011. godine gdje je investitor planirao sagraditi dva stambena nebodera. No, investitor kao i glavni izvođač su otišli u stečaj pa su iza sebe ostavili tek betonski kostur ograđen metalnom ogradom, kao i kran dizalicu.

Stanari su godinama apelirali prema nadležnim institucijama da se ta metalna konstrukcija ukloni, no nitko im, kažu, nije pomogao. Reporteri Jutarnjeg lista su zato ponovno alarmirali građevinsku inspekciju i komunalno redarstvo, no oni su istaknuli da nisu nadležni za taj problem. Tek je policija uspjela ući u trag vlasniku krana te mu naredila da ga što prije ukloni. Kako su nam javili stanari, dizalica je u petak uklonjena i sada napokon mogu mirno spavati.

- Cijeli dan su radili bez prestanka i čak su tri šlepera bila potrebna da se ukloni sva oprema. Drago mi je da je ova priča napokon gotova jer sam vidjela prilikom demontaže da je veliki dio željezne konstrukcije bio hrđav i dobro je da su sve maknuli prije nego što se nešto dogodilo. Hvala vam na pomoći – kazala je Liduška Zidanić, predstavnica stanara iz zgrade nad kojom je visio kran.

Došli smo i u kontakt s vlasnikom dizalice koji nam je rekao da je konstrukcija premještena na drugo gradilište. Riječ je o Draganu Jakeševiću iz tvrtke Alfa grad koji nam je istaknuo da je on novi vlasnik te da nije imao nikakve veze s prijašnjim tvrtkama koje su dizalicu tamo ostavile. Kako neslužbeno doznajemo, kran je svoj novi dom našao na gradilištu na Novoj cesti.

Zagreb, 170220.
Harambasiceva.
Kran na gradilistu u Harambasicevoj ulici predstavlja opasnost za susjede.
Na fotografiji: kran na gradilistu.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Kran na gradilištu u Sveticama

Zagreb, 020320.
Svetice.
Nakon 9 godina uklonjen je kran koji je visio iznad stambenih zgrada. 
Na fotografiji: ulica Svetice. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Nakon 9 godina uklonjen je kran s gradilišta na Sveticama

Zagreb, 020320.
Svetice.
Nakon 9 godina uklonjen je kran koji je visio iznad stambenih zgrada. 
Na fotografiji: ulica Svetice. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Nakon 9 godina uklonjen je kran s gradilišta na Sveticama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:39