NAKON POTRESA

Zagrebački HDZ: ‘Treba poduzeti sve mjere sigurnog dolaska i odlaska u škole‘

Poručuju kako je potrebno osigurati uvjete za kretanje koji neće ugrožavati ničije zdravlje i život
 Nikola Vilić/Cropix

Zagrebački HDZ u ponedjeljak je zatražio da se u povodu početka drugog polugodišta poduzmu sve mjere sigurnog dolaska i odlaska učenica i učenika, nastavnika, profesora, djelatnika i roditelja do školskih objekata koji se nalaze u širem središtu Zagreba.

"U situaciji posebnih okolnosti izazvanih potresom, koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. te novim potresima na području Sisačko-moslavačke županije od 29. prosinca, gradski odbor HDZ-a Zagreba (...) ukazuje da se u trenutku nastavka školske godine poduzmu sve mjere sigurnog dolaska i odlaska učenica i učenika, nastavnika, profesora, djelatnika i roditelja do školskih objekata koji se nalaze u širem središtu grada", istaknuli su u priopćenju.

Naime, kako putevi do brojnih zagrebačkih škola koje se nalaze u širem središtu Zagreba, prolaze pokraj zgrada oštećenih u potresu, iz zagrebačkog HDZ-a poručuju kako je potrebno osigurati uvjete za kretanje koji neće ugrožavati ničije zdravlje i život.

"Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba drži da je važno organizirati sigurnu prohodnost puteva za pješake te pri tome uvažavati sigurnost prolaza i pravila struke", poručuju iz zagrebačkog HDZ-a.

Napominju kako je potrebno omogućiti adekvatan pristup i rad svih ustanova koje se nalaze u širem središtu Grada Zagreba, a poglavito obrazovnih ustanova - osnovnih i srednjih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:34