PRAZNA BLAGAJNA

Zagrebački holding diže 100 milijuna kuna kredita da bi isplatio plaće

Do kraja tjedna podići će se kratkoročni kredit u tom iznosu kako bi se isplatile plaće za lipanj za 12.000 zaposlenih
Zagreb, 190209.Ivo Covic, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga, snimljen u svom uredu na zagrebackom velesajmu.Foto: Sasa Midzor Sucic / Cropix
 Saša Midžor Sučić / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačkom holdingu hitno treba 100 milijuna kuna kako bi u zakonskom roku (do ponedjeljka 12. lipnja) uspio podmiriti plaće za lipanj za 12.000 tisuća zaposlenih u tom gradskom poduzeću! Kako doznajemo, do kraja tjedna podići će kratkoročni kredit u tom iznosu, a pregovori s bankama već su u tijeku. To su Erste i Zagrebačka banka, a izvor u Holdingu nam tvrdi kako imaju pozitivne odgovore i da će usopjeti podići kredit.

Naime, u četvrtak im na naplatu stiže 120 milijuna kamata za obveznice izdane na međunarodnom tržištu prije tri godine, koje moraju automatski platiti. Na svom računu Holding u ovom trenutku ima nešto više od tog iznosa, a predsjednik Uprave Ivo Čović istaknuo je kako ‘tu obvezu moraju ispuniti, kako bi sačuvali međunarodni ugled’.

Međutim ostaje pitanje kako će namiriti plaće za koje gradska megatvrtka mjesečno daje oko 135 milijuna kuna.

Čović objašnjava da ‘već sutra na računu Holding može imati i dvostruko veći iznos od toga’.

- Ovih dana Grad Zagreb trebao bi podmiriti jednu dvanaestinu godišnje subvencije za Zagrebački električni tramvaj, a s tom isplatom do sada nikada nije kasnio. Moguće je da ćemo već sutra na računu imati 200, 300 milijuna kuna - rekao je Čović na današnjoj konferenciji za novinare.

Za ovo zaduženje Skupština Zagrebačkog holdinga dala mu je usmenu suglasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:30