AKCIJA NA PARKINGU

Zagrebački policajci upali na okupljanje vozača automobila i motocikala: ‘Bilo je kršitelja...‘

Nadzorom su prekontrolirali ukupno 75 vozila i vozača, sankcionirali su dvojicu - jednog zbog tablica a drugog zbog proklizavanja

Okupljanje vozača na Slavonskoj aveniji 

 PU zagrebačka

Kad su se u petak navečer na raznim parkiralištima metropole okupili ljubitelji automobila i motocikala, bilo je to dovoljno da ih posjete zagrebački policajci. Naime, tijekom ovog vikenda službenici PU zagrebačke, s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, provode pojačan nadzor vozača motocikala i osobnih automobila koji grubo krše prometne propise.

Pa su tako u petak oko 22 sata pojačano postupali i obišli više lokacija i pritom uočili više desetaka vozača motocikala i osobnih automobila koji su se svojim vozilima okupili na parkirališnom prostoru uz južni kolnik Slavonske avenije u zoni robnih terminala.

image

Okupljanje vozača na Slavonskoj aveniji

PU zagrebačka

- Nerijetko tijekom ovakvih okupljanja vozači svojim ponašanjem i načinom vožnje remete javni red i mir te grubo krše prometne i druge propise, što ponekad dovodi i do najtežih posljedica. Upravo s ciljem sprječavanja prekršaja i neželjenih posljedica, policijski službenici obavili su provjeru identiteta prisutnih osoba te obavili nadzor ukupno 75 vozila i vozača, pri čemu su dva vozača prekršajno sankcionirana zbog neisticanja odnosno nepropisnog isticanja registarskih pločica te proklizavanje vozilom - kažu iz PU zagrebačke.

Pritom ujedno koriste priliku da sve sudionike u prometu podsjete na važnost poštivanja zakonskih propisa, a upozoravaju također sve vozače da će i dalje nastaviti provoditi akcije sličnog tipa "kako bi građanima osigurali poštivanje javnog reda i mira te sigurnost u prometu, uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:30